Osijek
NOVA INVESTICIJA U LIVANI I ČEPINU

Biciklističkom stazom povezuju središte Čepina s Osijekom
Objavljeno 24. svibnja, 2017.

Dobra vijest za bicikliste stiže iz Općine Čepin. Naime, nastavlja se gradnja biciklističkih staza, a riječ je o drugoj i trećoj etapi gradnje staza kojima će biti premrežena općina Čepin. Podsjetimo, prva etapa, od raskrižja kod bezinske postaje u Čepinu do Livane, već je odrađena, pa se nove dionice nadovezuju na tu postojeću.

Općina Čepin potpisala je ugovor za izvođenje radova na gradnji biciklističko-pješačke staze kroz Livanu, a u sklopu ovog posla bit će napravljen i dio u Čepinu, točnije od benzinske postaje kod raskrižja, takozvanog čepinskog ipsilona, do zgrade čepinske općinske uprave. Radovi počinju u sljedećih nekoliko dana.

Vrijednost radova je 2,4 milijuna kuna (s PDV-om), a izvođač je građevinska tvrtka Vuka d. d. Rok izvođenja radova je 60 dana. Nakon završetka ove etape središte Čepina bit će povezano s Osijekom. Moglo se i prije ići u realizaciju tog projekta, ali se čekalo da se završi projekt odvodnje.

- Nismo htjeli graditi stazu pa kopati po njoj za odvodnju koja je sada završena. Osim biciklističke staze sanirat ćemo i nerazvrstane ceste u Livani i Čepinu gdje je to moguće napraviti nakon završene kanalizacije. Prema mojim saznanjima, Grad Osijek je također isprojektirao svoj dio od Livane do tržinice na Čepinskoj. Prvu dionicu financirala je sama Općina, a sredstva za ove dvije dionice, kao i za ostale planirane dionice biciklističkih staza, osigurana su kroz Urbanu aglomeraciju Osijek. Riječ je o ukupno dvadesetak kilometara biciklističkih staza i prema utvrdi Kolođvar i gospodarskim zonama... Cilj je biciklističko-pješačku infrastrukturu napraviti bliže kućama radi sigurnosti kako biciklisti više ne bi morali voziti po vrlo prometnim cestama - poručuje Tonkovac. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike