Regija
SREDNJA ŠKOLA DONJI MIHOLJAC

Vrhunski rezultati i uz očajne uvjete rada
Objavljeno 23. svibnja, 2017.

DONJI MIHOLJAC - Srednja škola Donji Miholjac je unatoč neizvjesnom raspletu situacije oko gradnje nove školske zgrade i sportske dvorane ostavila iza sebe jednu od najuspješnijih školskih godina.

- Ove školske godine upisana je prva generacija učenika koji se obrazuju u zanimanju CNC operater/operaterka, no trend novih zanimanja nije stao na tome jer će se školske godine 2017./18. prvi put upisati generacija računalnih tehničara u strojarstvu. Učenička zadruga Celestina sudjelovala je na Državnoj smotri učeničkih zadruga u Zadru s temom ORAH te je osvojila 2. mjesto na županijskoj smotri s temom “Školski bio vrt”. Prvom miholjačkom adventu priključili su se srednjoškolci izradom adventskog vijenca za gradski trg, statusom izlagača te nastupom tamburaškog sastava i orkestra i izborne nastave glazbene umjetnosti s odgovarajućim programom. Na izbornoj nastavi povijesti koju vodi prof. Bojana Dolančić nastao je film “Jedan dan u obitelji Maylath”, a počela je raditi i fotogrupa čiji je voditelj prof. Antonio Čmelak - samo su neke od aktivnosti o kojima doznajemo od pedagoginje Mirte Grozdanić Falamić.

Projekt “Školske pčele medarice”, čiji je voditelj prof. Ilija Obradović, financiran je kroz projekt INA Zeleni pojas 2016 i realiziran u partnerskoj suradnju s Poljoprivrednim fakultetom Osijek i prof. Zlatkom Puškadijom te Zvonimirom Božićem u ime OPG-a Božić. Brigu o pčelama pod vodstvom prof. Obradovića vodi prvi razred poljoprivrednih tehničara. Nastavnik Čmelak proveo je istraživanje kroz projekt “Teenager financije” u cilju podizanja financijske pismenosti učenika.

Škola se može pohvaliti brojnim natjecanjima. Najveći uspjeh ostvarila je učenica 1. razreda Opće gimnazije Lucija Falamić s mentorom Zvonimirom Falamićem osvojivši 1. mjesto na državnom natjecanju iz povijesti. Učenik 2. razreda Opće gimnazije Luka Kaučić na istom državnom natjecanju osvojio je 9. mjesto. Stolnotenisačice u ekipi Lucija Falamić 1.OG, Sofija Čočaj 1.PR i Marina Vuzem 4.OG osvojile su 1. mjesto na županijskom i regionalnim natjecanju te su se na državnom natjecanju plasirale u polufinale i osvojile izvrsno 4. mjesto. Učenik 2. razreda Opće gimnazije Nikola Bišćan ostvario je izvrstan rezulat na dva državna natjcanja. On je s mentoricom Marijanom Molnar osvojio 4. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika, dok je na državnom natjecanju iz geografije s mentorom Tomislavom

Dolačićem osvojio 2. mjesto i osigurao mjesto na međunarodnoj geografskoj olimpijadi, koja će se održati u kolovozu u Beogradu. Na istom natjecanju iz geografije s mentorom Tomislavom Dolančićem

učenik 1. razreda Opće gimnazije Ivan Ovcin osvojio je 6. mjesto. Učenica 1. razreda gimnazije Lara Job s mentoricom Tonkom Kovačević osvojila je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz biologije. Učenice 2. razreda Opće gimnazije, sestre Jelena i Ivana Majdenić s mentorom Marijanom Tadićem osvojile su 1. i 3. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike. Učenica 3. razreda prodavača Irena Vidović s mentoricom Sandrom Matković osvojila je 4. mjesto na međužupanijskom natjecanju u disciplini prodavača. Učenica 3. razreda cvjećara Martina Kranjčec s mentoricom Kornelijom Sabolek osvojila je 8. mjesto na državnom natjecanju cvjećara. Učenik 3. razreda tokara Ivan Šundrović s mentorom Martinom Zubčićem sudjelovao je na državnom natjecanju tokara, dok je učenik 3. razreda automehaničara Deni Jovanić s mentorom Zdravkom Ovžetskim sudjelovao na međužupanijskom natjecanju automehaničara.

Na županijskoj smotri LiDraNa 2017. školu su predstavljale učenice Lea Božić s radom “U lutanju snova” i Karla Harkanovac s radom “Mene nitko ne pita” uz mentoricu Marijanu Molnar. Ekipa mladih Hrvatskog Crvenog križa ostvarila je uspjeh osvajanjem 3. mjesta i priželjkivanog pehara. U ekipi škole su učenici iz 1. razreda Opće gimanzije Lara Job, Iris Šimenić, Dunja Perasić i Matej Adlešić te iz 3. razreda Opće gimnazije Matea Samardžić i Tea Mikić. Mentor ekipe je prof. Marijan Tadić.

- Već treću godinu škola nagrađuje najuspješnije učenike po sektoru. Najuspješnijim učenikom programa gimnazije proglašen je Matej Veselovac. U sektoru ekonomije, trgovine i administracije najuspješniji je komercijalist Kruno Kovačević. U sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine najuspješnija je Martina Staklenac. U sektoru strojarstva, metalurgije i brodogradnje najuspješniji je Matej Pavin - naglašava ravnatelj Nenad Perić, dodajući da se ove školske godine njegova škola može pohvaliti sa šest županijskih prvaka, osam sudionika državnih natjecanja među kojima je i državni prvak i sudionik međunarodne olimpijade.L.Aničić

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike