Kultura
6. DJEČJI KAZALIŠNI FESTIVAL

Pomalo drukčiji i “bogatiji” od prethodnih
Objavljeno 24. svibnja, 2017.

BELI MANASTIR - U ponedjeljak, 29. svibnja, počinje 6. dječji kazališni festival, čiji su suorganizatori Gradsko kazalište i Centar za kulturu. Festival završava 2. lipnja, a na repertoaru je devet kazališnih predstava. Prva će na redu, u ponedjeljak, biti dramska miniskupina iz Đakova, s predstavom “Jaje lutalica”, koja počinje u 10 sati. Službeno otvorenje festivala planirano je za 18 sati, nakon kojega će se, predstavom “Ezopove basne”, predstaviti Gradsko kazalište Đurđevac. U utorak, u 18 sati, gostuje Dječje gradsko kazalište Čakovec, s edukativnom predstavom “Zelena glava i prijatelji”, a idućeg dana, s početkom u 10 sati, domaćini će odigrati školsku lektiru “Pale sam na svijetu”, dok će se u 18 sati predstaviti Gradsko kazalište Jastrebarsko s lutkarskom predstavom “Najveća tajna”.

Pretposljednjeg dana festivala belomanastirsko kazalište odigrat će 44. put svoju uspješnicu Put po svijetu, autora Tode Nikoletića (10 sati), a u 18 sati Bjelovarsko kazalište zaigrat će “Svirko svemirko”.

Posljednjeg dana Festivala domaćini će premijerno izvesti svoju novu ekološko-edukativnu predstavu Avanture cvjetnog društva, koja počinje u 10 sati.

Festival će zatvoriti gosti iz Gradskog kazališta mladih Vitez, veselom predstavom “Crvenkapičine muke”. Kako ističu u belomanastirskom Gradskom kazalištu, festival će biti pomalo drukčiji i “bogatiji” od prethodnih. Rezultat bogatijeg programa je suradnja s posebnim odjelima OŠ dr. Franje Tuđmana i Dječjim vrtićem Cvrčak, čiji će polaznici dolaziti na sve prijepodnevne predstave i time si približiti kazališnu umjetnost kao dio njihova odrastanja. I.Getto

Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente