Regija
SREDNJA ŠKOLA VALPOVO

Sudjelovali na 11 državnih natjecanja
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

VALPOVO - Zbog vrijednih rezultata učenika Srednje škole Valpovo i njihovih nastavnika mentora na državnim natjecanjima, ravnateljica Svjetlana Kalpić organizirala je svečani domjenak.

Na Lidranu su tako sudjelovali učenici Fran Zamaklar i Fabijan Štefić s literarnim radom i scenskim nastupom uz mentorice Vesnu Kajganić i Ljiljanu Silađi. Učenica 2. razreda Sara Šrepfler na državnom je natjecanju iz hrvatskog jezika osvojila 5. mjesto, učenica 3. razreda Palma Kopić 11. mjesto, a Ivana Berečić, učenica 4. razreda, 5. mjesto.

Sara Šrepfler osvojila je 2. mjesto i na državnom natjecanju iz engleskog jezika, a na natjecanju iz latinskog plasirala se na 10. mjesto. Na natjecanju iz informatike Filip Kupanovac, učenik 3. razreda, osvojio je 4. mjesto. Na natjecanju iz logike maturant Ivan Peranić osvojio je 4., a Dominik Đuranić 15. mjesto. Na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu školski pjevački zbor i ove se godine okitio zlatom.

- Rezultat je to cjelogodišnjeg dodatnog rada, stoga svakako zaslužuju da ih se i javno pohvali, jer i ove godine učenici i mentori posebno su se istaknuli sudjelujući na 11 državnih natjecanja, od čega deset pojedinačnih i jedno grupno - naglasila je ravnateljica Kalpić, dodajući kako je škola osobito ponosna na Srednjoškolski pjevački zbor koji je i ove godine osvojio 1. mjesto pod vodstvom prof. Želimira Sušića. L.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike