Sport
CIBALIA PRVA ČESTITALA PRVAKU

Bartolović: Rijeka i Kek zaslužili su naslov
Objavljeno 23. svibnja, 2017.

Vezani članci

PRIČA IZ GRADA-PRVAKA

Del Boy Trotter je trebao roditi se u Rijeci

Premda je na Rujevici njegova momčad bila desetkovana, želja je bila trenera Cibalije Mladena Bartolovića pokazati protiv prvaka kako ne zaslužuju biti na dnu tablice i kako imaju snage suprotstaviti se u ovom trenutku najboljoj hrvatskoj momčadi. Međutim, ispalo je drukčije. Cibalia je bila samo sudionik riječke proslave, na kraju je ispraćena s četiri pogotka u mreži.

- Nismo bili pravi u prvom poluvremenu, možda smo tek prvih desetak minuta izgledali nekako, ali kada smo primili prvi pogodak i potom drugi, sve se poremetilo. Bili su naši igrači daleko od njihovih igrača, nismo dobro čuvali Gavranovića, a nismo bili ni blizu Mišiću i Bradariću, od kojih u Rijeci sve kreće. U drugom smo se malo stabilizirali, možda se i Rijeka pripremala za slavlje pa više nije toliko bila agresivna prema naprijed. Ipak, moram spomenuti kako su u ovom prvenstvu mnogo bolje momčadi od nas lošije prolazile protiv Rijeke.

Na prepunoj Rujevici sve je bilo u znaku naslova prvaka, koji je Rijeka pobjedom protiv Cibalije i matematički ostvarila. Možda je i ta činjenica djelovala na igrače Cibalije, jer nisu baš često igrali pred prepunim stadionom. Impresioniran je time bio i trener Bartolović.

- Atmosfera na stadionu bila je fantastična, takvo je nešto momčad Matjaža Keka i zaslužila, jer je cijelo prvenstvo igrala bez većih oscilacija. Zaista je bilo predivno gledati to zajedništvo tribina i igrača na terenu. Čestitali smo igračima Rijeke na naslovu, a nama ostaje još jedno kolo, u kojem moramo osigurati kvalifikacije.

U posljednjoj utakmici, protiv Lokomotive u Vinkovcima, odlučuje se o Cibalijinu statusu. Istovremeno svoj susret će odigrati Split i Osijek u Parku mladeži. Doista slijedi ključnih 90 minuta, premda i izbjegne li na kraju Cibalia posljednje mjesto, čaka ju još 180 minuta dodatnih kvalifikacija.

- Bez obzira na sve, mi protiv Lokomotive idemo na pobjedu, to je utakmica sezone za nas. Nadamo se da će pobjeda protiv Lokomotive biti dovoljna da nas odvede u kvalifikacije za očuvanje statusa u ligi. Ne razmišljamo uopće o Splitu, premda sve je moguće - zaključio je Bartolović. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike