Regija
NEDOVOLJNA NOSIVOST

Počinje sanacija staroga mosta preko Slatinske Čađavice
Objavljeno 23. svibnja, 2017.
Općina je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste već duže vrijeme pokušavala riješiti administrativne prepreke

ČAĐAVICA - Na županijskoj cesti 4038 između Čađavice i Donjih Bazija počela je rekonstrukcija staroga, dotrajalog mosta preko rijeke Slatinska Čađavica. Općina Čađavica u suradnji sa Županijskom upravom za ceste već duže vrijeme pokušava riješiti administrativne prepreke za izradu potrebnog projekta. Sada su sve teškoće prevladane, projekt je izrađen i omogućena je njegova realizacija.

– Za nas je rekonstrukcija ovog mosta od posebnog značenja zbog njegove propisane nosivosti, koja se mora povećati jer se nalazi ispred planirane općinske industrijske zone. Tu su također tvrtke Žito i Slavonka, a imamo i dva OPG-a u Donjem Baziju i Zvonimirovcu koji se bave sušenjem žitarica, pa smo imali probleme zbog nedovoljne nosivosti mosta. Zato želim zahvaliti Županijskoj upravi za ceste i svima koji su uvidjeli naš problem i odlučili da se most rekonstruira radi omogućavanja prijelaza tereta povećane tonaže - kaže načelnik Mirko Rončević.

Također, ističe značenje mosta s obzirom na naselje Zvonimirovac, na most koji je sagrađen na Donjoj Voćinki radi spoja s područjem općine Crnac i na planirano asfaltiranje te ceste jer će postati dio ukupne cestovne infrastrukture koja povezuje Čađavicu i Crnac.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Bruno Perkec najavio je završetak radova u roku od 60 dana, a vrijednost investicije iznosi približno 600.000 kuna.

– Most će nakon rekonstrukcije imati veću nosivost i na jednoj strani imat će pješački nogostup. Za vrijeme radova mještani će biti obaviješteni o obilaznom smjeru - rekao je Perkec na svečanosti otvorenja radova.

Novi most zadržava duljinu 16 metara, ali će imati kolnik širine 5,50 metara i dograđenu pješačku stazu širine 70 centimetara. Preko novog mosta moći će prelaziti vozila teška do 48 tona, što će omogućiti sigurno prometovanje. Radove izvodi virovitička tvrtka Domogradnja.P.Žarković

Petar ŽARKOVIĆ

Ravnatelj ŽUC-a najavio je završetak radova u 60 dana, a vrijednost investicije je 600.000 kuna

promjene

NOVI MOST IMAT ĆE KOLNIK ŠIRINE 5,5 METARA

Najčitanije iz rubrike