Autoglas
PRVOKLASNO PUTOVANJE

HR premijera: Peugeot Expert i Traveller
Objavljeno 23. svibnja, 2017.
Peugeot Traveller jamči visoku kvalitetu, učinkovitost i nisku potrošnju

Peugeot na velika vrata ulazi u svijet kombija visoke klase te lansira od svibnja na hrvatsko tržište Peugeot Traveller i Peugeot Expert kombi. Traveller je obogaćen mnogim drugim adutima kako bi to vozilo postalo uzor u segmentu; jamči visoku razinu kvalitete, učinkovitosti i rekordno nisku potrošnju u segmentu.

Njegovi motori BlueHDi Euro6 opremljeni su najučinkovitijom tehnologijom zaštite okoliša na tržištu zahvaljujući sustavu SCR smještenom ispred filtra krutih čestica (FAP). U upotrebi od kraja 2013., sjedinjuju užitak u vožnji i performanse nudeći do 180 KS i 400 Nm. Oni omogućavaju gami Peugeot Traveller postizanje razine CO2 od prosječnih 140 g/km (5,4 l/100 km), što je “best in class” u segmentu. Višestruke konfiguracije do devet sjedala i obilje opreme čine Traveller, koji je dobio pet zvjezdica na EuroNCAP testu, jednostavnim za uporabu i prilagodljivim svakodnevnom životu. Traveller nudi obujam prtljažnika od 1500 litara koja se može povećati do 4900 litara zahvaljujući sjedalima koja se mogu izvaditi.

Dostupne su tri dužine od 4,60 m do 5,30 m, a visina iznosi samo 1,90 m, što je prava rijetkost u segmentu te Travelleru omogućuje pristup natkrivenim parkiralištima. Izvedbe Standard i Long od 4,95 m i 5,30 m u središtu su tržišta. Izvedba Compact od 4,60 m, jedinstvena u segmentu, također može s lakoćom smjestiti do devet osoba na svim sjedalima. Najučinkovitiji Traveller s potrošnjom od 5,1 l/100 km i 133 g/km emisije CO2 te njegova cjelokupna gama s prosječnom potrošnjom od 5,4 l/100 km i prosječnom emisijom od 140 g/km, predstavlja reference u segmentu. Prostor i udobnost posvećeni putnicima zadovoljit će potrebe poslovnih klijenata koji se bave prvoklasnim prijevozom putnika, primjerice prijevozom VIP osoba i njihove prtljage u hotel. Traveller je prikladan i za razne obiteljske svrhe kao i za ljubitelje razonode ili sporta.

Milan BUGARIĆ
Olakšan ulazak u vozilo

Klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem moguće je otvoriti ili zatvoriti čak i punih ruku. Ta jedinstvena oprema na tržištu otključava i otvara klizna bočna vrata uz jednostavan pokret noge; dovoljno je da elektronički ključ bude uz vas. Jednako tako možete automatski zatvoriti vrata i zaključati vozilo.