Kultura
REPLIKA INTENDANTA ŠNAJDERA:

Tražili smo novac, ali ga nismo dobili!
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

Na reakciju Ivane Šojat, objavljenu u Glasu Slavonije 19. svibnja, reagirao je intendant osječkog HNK, Božidar Šnajder. U njegovom priopćenju stoji:

“Još dana 14. srpnja 2016. kazalište je podnijelo prijavnicu Ministarstvu kulture za financiranje praizvedbe rock-melodrame Branka Kostelnika “Essekerski longlongplay” kao dio programa otvorenja OLJK-a 2017. Prijedlog je odbijen, kao i prijedlog Dječjeg kazališta, tako da prvi put Ministarstvo kulture ne financira OLJK, ni minimalnim sredstvima. Osobno sam bio u Ministarstvu kulture nudeći dodatno obrazloženje i uvjeravajući ministricu gospođu Obuljen da se ipak, bar djelomično, financira OLJK, kao i da se vrate sredstva osječkom HNK-u. Bio sam odbijen.

Isto tako, u istom nastupu na N1 televiziji, prilikom sučeljavanja kandidata, naveli ste da je intendant kriv što su HNK-u umanjena sredstva, jer se nisam žalio na odluku Ministarstva. Ponovno netočno, jer sam prigovor uputio Ministarstvu 14. ožujka ove godine, kada mi je dostavljen ugovor o financiranju. Naravno, prigovor je odbijen.

Gospođo Šojat, znate koliko cijenim Vaš književni rad, pa me čudi zašto niste u svojoj kampanji bili na strani “svog Kazališta”. Niste trebali raditi ništa više doli reći istinu. Kao članica kolegija bili ste upoznati sa svime što se događa u Kazalištu, pa i o ovim činjenicama koje navodim.

Poznato Vam je u kakvim uvjetima i s kakvom opremom rade Vaši kolege u Kazalištu, a kakve rezultate ostvaruju. Iskreno, očekivao sam više naklonosti i potpore za sredinu u kojoj ste i sami postigli vrhunske rezultate.”

Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike