Kultura
GLAZBENI ODJEL OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA

U Vukovar donijeli čak 14 prvih, 10 drugih i šest trećih nagrada
Objavljeno 23. svibnja, 2017.

Da grad Vukovar postaje grad glazbe i mladih glazbenika te da se glazbeno i plesno obrazovanje pokrenulo punim jedrima, pokazuju učenici i nastavnici Odjela glazbene škole OŠ Dragutina Tadijanovića.

Oni su svojim požrtvovnim radom i ljubavlju prema glazbi i plesu ostvarili značajne uspjehe na natjecanjima diljem Hrvatske i u inozemstvu. Pokazali su talent i znanje pred vrsnim i uglednim umjetnicima i pedagozima (koji su bili u ocjenjivačkom sudu) i brojnoj publici.

Na 55. regionalnom hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojili su izvrsne rezultate. U kategorija tambure prvonagrađeni su Noel Kukuruzović, brač (mentor Darko Čuvidić) i Leon Moric, brač (mentor Darko Kujundžić). Druga je nagrada došla u ruke Ivana Butigana, bisernica (mentor Darko Kujundžić).

U Velikoj Gorici nagrađeni su gitaristi, prvom nagradom Ivana Matić (mentor Ivana Slamek), a trećom Luka Mizdrak (mentor Vlado Jagar). U Novskoj su, pak, nagrađeni učenici klavirskog odjela - druga je nagrada pripala Karlu Manašeu Mogušu (mentor Renata Somrak), Marku Tomislavu Mogušu (mentor R. Somrak) te Milici Jović (mentor Jadranka Uzelac).

Kategorija Suvremeni ples, također u Velikoj Gorici, bila je uspješna za Tijanu Mrđanov, Matiju Bušić i Katarinu Cvitković, koje su pod mentorstvom Tanje Pavošević osvojile treću nagradu.

U Zadru je u kategoriji solfeggio 3. nagradu osvojio Andrej Činčurak (mentor Danica Lukić). Učenici koji su osvojili prvu nagradu na regionalnom natjecanju imali su mogućnost dalje se natjecati na državnom natjecanju u Zagrebu.

Državno, 55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu završilo je izvrsno za Noela Kukuruzovića i Leona Morica, koji su osvojili drugu, dok je treća nagrada pripala Ivani Matić, gitara (mentor Ivana Slamek).

S Međunarodnog su se natjecanja tamburaša u Subotici kao prvonagrađeni vratili Leon Moric, drugonagrađeni Noel Kukuruzović i Ivan Butigan, a s Međunarodnog natjecanja Woodwind Brass u Varaždinu s prvom nagradom Ena Rožić, flauta (mentor Jadranka Uzelac).

Četvrto međunarodno natjecanje dječjih zborova u Požegi donijelo je mladim Vukovarcima još jedno najsjajnije odličje - i to za Dječji višeglasni zbor (maestra Maja Fras).

Svu djecu na natjecanju korepetirala je uz klavir nastavnica Maja Pavošević.

Prvi klavirski festival u Belišću Dolce Piano vukovarskim mladim glazbenicima donio je čak šest prvih nagrada, koje su osvojili: Magdalena Gašparić (mentor Mirjam Jović), Toni Tadić (mentor Nataša Lapčević), Karlo Manaše Moguš, Marko Tomislav Moguš, Matej Dimić (mentorica R. Somrak) i Sara Svilar (mentorica R. Somrak).

Osmo hrvatsko natjecanje za harmoniku u Daruvaru bilo je itekako uspješno za Veljka Stevanovića (mentor Nikola Šujica), koji je, kao i Jovan Brković (mentor Nikola Šujica) osvojio prvu nagradu, dok je druga pripala Andreju Činčuraku i Strahinji Mamliću, a obojici je mentor Trajko Iljovski.

Učenici su ukupno osvojili 14 prvih nagrada, deset drugih i šest trećih, što je za svaku pohvalu i na ponos svih Vukovaraca. N.Vekić

Vukovar

POSTAJE GRAD GLAZBE I MLADIH GLAZBENIKA

Pokazali su talent i znanje pred vrsnim i uglednim umjetnicima i pedagozima

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike