Novosti
HDZ U TIJESNOM VODSTVU

Gradonačelnik će biti Vinković ili Mandarić
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

ĐAKOVO

Prema prvim neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva u drugom krugu izbora za mjesto gradonačelnika Đakova borit će se Zoran Vinković, kandidat koalicije Srcem za Đakovo i HDZ-ov Marin Mandarić. Mandarić u drugi krug ulazi sa blagim vodstvom ispred Vinkovića, naime, prema DIP-u, pri obrađenih 88,49 posto biračkih mjesta on je dobio 40,22 posto glasova, dok je Vinkoviću povjerenje iskazalo 37,92 posto birača. Na izborima za Gradsko vijeće HDZ-ova lista dobila je 38,9 posto glasova, koalicija Srcem za Đakovo 29,52 posto, Mostu je pripalo 8,35, a SDP-u 8,12 posto glasova.

Kandidat koalicije Srcem za Đakovo i još uvijek aktualni gradonačelnik Zoran Vinković zahvalio je sinoć svim građanima koji su izišli na prvi krug izbora.

- Pozivam ih i da u daleko većem broju iziđu u drugi krug izbora kako se ne bi ponovilo ono što se dešavalo do 2001. godine kada je HDZ bio na vlasti u Gradu Đakovu. Pozivam glasače SDP-a, Mosta. Živog zida, Snage Slavonije i Baranje i svih onih koji su se sada pojavili na izborima, a nisu uspjeli u izbornoj utakmici, da nam daju glas. Ja sam zadovoljan izbornim rezultatima i očekujem pobjedu u drugom krugu. Prije svega građani moraju shvatiti da je njihova obaveza izići na izbore - kazao je Vinković.

HDZ-ov kandidat Marin Mandarić u dobrom raspoloženju kazao je kako je zadovoljan rezultatom.

- Pokazali smo da smo širinom naše liste za Gradsko vijeće dobro odabrali. Nitko ne može sam niti osvojiti vlast niti voditi Grad Đakovo. Time sam se vodio ja i svi mi u HDZ-u. Pozivam birače da nam u drugom krugu daju potporu i da ovo što smo danas započeli u drugom krugu konačno riješimo - kazao je sinoć Mandarić.

Stanko Kuburić, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva kazao je kako je svih 37 biračkih odbora donijelo zapisnike.

- Oni se u ovom trenutku još unose u Poreznoj upravi. Mi smo vrlo zadovoljni sa zapisnicima jer su točni i uredni pa smo postao uspjeli brzo završiti. Nepravilnosti za sada nije bilo, kazao nam je sinoć Kuburić. Maja Muškić

Maja MUŠKIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike