Novosti
BELIŠĆANI IZABRALI

Burić uvjerljiv u prvom krugu
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

BELIŠĆE

S više od 72 posto glasova birača, dosadašnji gradonačelnik Belišća dr. Dinko Burić ostvario je jednu od najuvjerljivijih pobjeda na ovogodišnjim lokalnim izborima. Njegov protukandidat, Dragan Anočić iz HDZ, ostvario je nešto više od 18 posto glasova.

- Ovim putem želim zahvaliti svojim sugrađanima što su prepoznali našu iskrenu želju da napravimo iskorak naprijed u životu svoga grada, a povjerenjem koji su nam dali na čelu grada i u Gradskom vijeću u još jednom mandatu, stvorili su nam još veću obvezu da i u sljedećem razdoblju stvaramo još novih vrijednosti za Belišće - izjavio je nakon odličnih rezultata novi/stari gradonačelnik Belišća dr. Dinko Burić, čija je kandidacijska lista i u Gradskom vijeću ostvarila odličan rezultat s više od 62 posto glasova.

HDZ je u Gradskom vijeću dobio oko 19 posto, a SDP i HSU tijesno su prešli prag s nešto više od pet posto. Ispod crte ostali su SU i HNS i HSS.

Šest kandidacijskih lista za Gradsko vijeće i četiri liste za gradonačelnika na ovogodišnjim su lokalnim izborima dobili na izbor stanovnici s područja grada Belišća. Osim što su i na ovim prostorima izbori bili u znaku relativno slabog odziva birača, zanimljivo je naglasiti da su se u ovom malom gradu uz kandidacijsku listu grupe birača nositelja Dinka Burića, HDZ-ovu listu nositelja Dragana Anočića, listu HNS-a /HSS-a nositelja Slavka Marjančevića te listu SDP-a nositelja Dejana Šovagovića, za povjerenje birača u utrku upustile i dvije umirovljeničke liste: lista HSU-a nositeljice Marije Ilić, te lista SU-a nositelja Pave Milekića. Uz Dinka Burića ispred grupe birača, za gradonačelničku su se fotelju natjecali kandidat HDZ-a Dragan Anočić, kandidat SU-a Pavo Milekić, te kandidat SDP-a Dejan Šovagović. Lidija Aničić