Novosti
POBJEDA HDZ-A

Davoru Miličeviću četvrti mandat
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

ŽUPANJA

Predsjednik županjskog HDZ-a Davor Miličević i u četvrtom će mandatu voditi Županju. Osvojivši 56,92 posto glasova birača, prema privremenim neslužbenim rezultatima, u prvom krugu pobijedio je jedinog protukandidata Željka Džoića-Roku, koji je kao predsjednik županjskog SDP-a bio kandidat grupe birača za gradonačelnika Županje. Za njega je glasalo 39,09 posto birača.

- Hvala biračima koji su izišli na izbore i ukazali mi povjerenje. Vodili smo afirmativnu kampanju. Imamo potencijala, znanja i iskustva, mnogo smo toga u gradu napravili i rezultati su iza nas. Birači su to prepoznali i nagradili. Hvala im na tome - kazao je Miličević.

Komentar njegova protukandidata sinoć nismo uspjeli dobiti.

Kada je riječ o Gradskom vijeću, prema neslužbenim rezultatima, HDZ je također ostvario pobjedu i u novom sazivu imat će većinu. Procjenjuje se da će od ukupno 17 imati najmanje devet vijećnika. Ostale mandate dobili su kandidati s Liste grupe birača koju predvodi Željko Džoić-Roka, Liste SDP-a i Liste HSS-a.

Prema procjenama, u novom sazivu Gradskog vijeća bit će vijećnici HDZ: Nada Galović, Anto Juko, Damir Juzbašić, Mladen Stažić, Ivan Miličić, Petar Buljević, Katarina Andrašić, Petar Ćatić i Nevenka Kovačević. Nezavisna lista Željka Džoića-Roke dobila je pet mandata. U Vijeću će, osim njega, sjediti i Darko Lorger, Mladen Huber, Andrea Župarić i Ivica Šarić. Bit će tu i dva vijećnika SDP-a – Josip Gregorović i Manda Kopić. A na političku scenu ponovno se vraća i županjski HSS, koji je osvojio jedan mandat, a novi vijećnik bit će Marko Maroševac. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...