Osijek
IMA I DOBRIH PRIMJERA

Toth je upravitelj na osam ulaza na zadovoljstvo svih suvlasnika
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

Vatroslav Toth upravitelj je sklopa stambenih zgrada s osam ulaza u Vukovarskoj ulici od kućnog broja 92 do 106. On je zasigurno jedan od rijetkih primjera upravitelja kojega “njegovi” suvlasnici hvale i podržavaju.

Toth je ranije bio jedan od suvlasnika u ovome kompleksu, a kada su se svi 2000. godine složili kako više nisu zadovoljni starim upraviteljem uz kojega nikada nisu imali u pričuvi novca ni za popravke, Vatroslav je predložio da se posla upravljanja uhvati on. Suvlasnici su se složili, i nisu požalili. Napravio je puno za zgradu. Izradio energetski certifikat, upisao zgradu u zemljišne knjige, organizirao etažiranje, a potom, sa svim urednim papirima, krenuo u prikupljanje novca iz fondova za sufinanciranje raznih projekata u zgradi koji su svima značajno podigli razinu kvalitete života.

- Preduvjet za sve ovo bila je sloga i pristanak svih suvlasnih s osam ulaza da formiramo jednu pričuvu za sve. To je u kratkom vremenu osiguralo dovoljno novca za sve projekte, ali i za pomoć svakome suvlasniku u svakome ulazu kada dođe do problema. Zbog toga sada svi mirno spavaju. Kada je jednom suvlasniku na jednome ulazu procurio krov, on se sanirao u cijelosti iz pričuve bez pitanja. Tako je kod nas za sve. I nitko se ne buni, a novca uvijek imamo. Također, puno štedimo jer na osam ulaza imamo samo dva predstavnika suvlasnika koji svoj posao obavljaju volonterski. Izačunali smo kako nam samo taj potez u razdoblju od deset godina osigurava između 100 i 120 tisuća kuna - kaže Toth. I. Solar

Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike