Osijek
ŽIVO NEDJELJNO PRIJEPODNE U ZOOLOŠKOM VRTU

Radionice za djecu, sadnja drveća, natjecanja, hranjenje životinja...
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

U Zoološkom vrtu Osijek brojna djeca i njihovi roditelji jučer su sudjelovali u obilježavanju Međunarodnog dana biološke raznolikosti koji je 22. svibnja, što je ujedno i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Cilj akcije bio je djeci približiti važnost prirode i životinja za čovjeka te koliko on zapravo utječe na cjelokupno stanje prirode.

Program je bio ispunjem raznim aktivnostima u kojima su djeca uz zabavu i igru ponešto i naučila. Za početak se održala edukacija u kojoj su sudjelovala djeca dajući odgovore na pitanja, a svi su odgovori bili vrlo točni. U nastavku održano je i kratko predavanje o zmijama, a oni najhrabriji zmiju su mogli i dotaknuti. Nakon edukacijskog dijela uslijedio je obilazak zoološkog vrta u kojemu su djeca zasadila drvo, igrala ekoigrice te hranila životinje uz nadzor djelatnika zoološkog vrta.

Svatko tko je došao mogao je naučiti nešto i uvidjeti koliko nam je priroda zapravo bitna i koliko se trebamo za nju brinuti, a najvažnije je da su to naučila djeca koja su se kroz zabavu i druženje odlično provela u zoološkom vrtu. F. Lončar

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike