Mozaik
KUD LIPA

Kazališni amateri profesionalno izveli jednočinku
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

Ugodno iznenađenje posjetiteljima programa organiziranih u povodu obilježavanja Dana Muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina bio je nastup dramske sekcije Kulturno-umjetničkog društva Lipa iz Nove Bukovice. Kazališni amateri vrlo su profesionalno izveli jednočinku “Príje - epizoda 3”, poučnu komediju u kojoj dvije prije sa svojim gostima ismijavaju upoznavanje i stvaranje veza preko društvenih mreža.

To mlado društvo (osnovano prije nepune četiri godine) s folklornom, pjevačkom i dramskom sekcijom uspješno nastupa na različitim manifestacijama, a dramska sekcija započela je nasmijavati svoje sumještane prikazivanjem susreta, razgovora, ogovaranja, oponašanja i ponašanja dviju prija u svakodnevnim situacijama. Uspjeh i dobar prijam kod mjesne publike potaknuli su nastavak djelovanja u istom smjeru, pa je tako slatinska 'muzejska' publika dobila (već drugu) mogućnost vidjeti nastup kazalištaraca iz Nove Bukovice, ovaj puta u trećoj epizodi novobukovačkih prija.

KUD Lipa njeguje kulturnu baštinu svoga kraja, a činjenica da se ne smanjuje brojnost članova i sudionika u programima društva pokazuje ozbiljnost kojom se u njemu radi na obogaćivanju društvenog života svoje sredine. P.Žarković

Dvije prije s gostima ismijavaju upoznavanje i stvaranje veza preko društvenih mreža

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana