Mozaik
43. FESTIVAL TAMBURAŠKIH PJESAMA U KAPTOLU

Pobjednik festivala Ivica Orlić s pjesmom “Sjeti se noćas mene”
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

Kaptol je 43. put bio domaćin Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline 2017. koji je pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije organizirala Općina Kaptol, a okupio je devet pjevača i pjevačica uz pratnju TS-a Rubato te 13 tamburaških i zabavnih sastava s područja kontinentalne Hrvatske i Austrije. Uvodno je nastupio tamburaški orkestar Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola pod ravnanjem Ane Šmitpeter.

Nakon pozdravnih riječi načelnika kaptolačke općine Mile Pavičića, festival je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a tu su bili njegov zamjenik Željko Jakopović te načelnici općina Jakšić, Velika i Čaglin Ivica Kovačević, Vlado Boban i Dalibor Bardač.

- Ovaj mladi orkestar dokaz je da mladi vole tamburašku glazbu i njeguju tradiciju svoga kraja, a ovo je poticaj mladima da se natječu i razvijaju našu glazbu - istaknuo je ovom prigodom župan. Nakon izvođenja novih pjesama kao gosti večeri nastupili su poznati tamburaši, Slavonski dukati iz Đakova, uz koje je na pozornici zapjevao i župan Tomašević.

Pobjednik festivala je Ivica Orlić uz svoj sastav Daj šta daš iz Beča s pjesmom „Sjeti se noćas mene“ autorice teksta Blaženke Zaninović-Erić, drugu nagradu žirija osvojila je Pleterničanka Ana Baketarić s pjesmom „Jedina ljubav“ koju je na tekst Ivana Olića uglazbio Alen Mozer, te treću Petar Pokupčić iz Sladojevaca pokraj Slatine sa svojom skladbom „Sretan rođendan“. Najviše glasova publike dobila je mlađahna Dorotea Markanjević iz Daranovaca (pjevala je pjesmu Berislava Berača „Široka ravan“), a slijede pjevačka skupina Baće iz Tenje uz tamburaše Žeteoce s pjesmom „Slavonsko jutro“, te Žute dunje iz Cernika (pjesma „Ne daj zemlju“ autora glazbe Alena Mozera i tekstopisca Ivana Olića). Iz požeškog kraja još su nastupili tamburaši Sanjari iz Kutjeva i solist Mihael Ribičić iz Grabarja. Zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Sodudek zatvorio je festival i proglasio otvorenim natječaj za takvu priredbu dogodine. Objavljen je festivalski album koji se prodavao po simboličnoj cijeni, a prihod od prodaje namijenjen je Caritasu Župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu. AGM Kruna

Najviše glasova publike dobila je mlađahna Dorotea Markanjević iz Daranovaca

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike