Mozaik
IVAN DEČAK, FRONTMEN GRUPE VATRA

Slavimo 18. rođendan, a naš prvi nastup izvan Virovitice bio je upravo u Osijeku
Objavljeno 20. svibnja, 2017.

Virovitička grupa Vatra je prošlog vikenda objavila svoj novi album “Akustik u Lisinskom” u digitalnom obliku, a promovirat će ga na koncertima u Tvornici kulture dvama koncertima, od kojih je drugi večeras 20. svibnja. Istovremeno su u prodaju pustili fizičko izdanje albuma.

Odkud ideja za akustični koncert u Lisinskom? Kako je bilo? Je li koncert ispunio vaša očekivanja?

- Akustični koncert zapravo je naša dugogodišnja skrivena želja. Kada je stigao poziv od strane produkcije iz Lisinskog, odlučili smo našu želju obznaniti svima. Sama mogućnost nastupa na jednom takvom glazbeno važnom mjestu značilo je ispunjenje svih naših očekivanja, a onda još kada sve stolice zauzmu naši vjerni fanovi, srca su nam bila velika poput same dvorane.

Kako će izgledati koncerti u Tvornici ovoga vikenda?

- Koncerti u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će spoj koncerta 2016. iz Lisinskog i koncerta 2015., iz Doma Sportova. Ovaj put oba koncerta, u razmaku od 24 sata, pod istim krovom u Tvornici priređujemo Vatreno krštenje!

Postoji li već neki raspored koncerata u Hrvatskoj za ovo proljeće i ljeto, odnosno kad ćemo vas gledati u Slavoniji?

- Na naše veliko zadovoljstvo, raspored je popunjen gotovo do početka jeseni. Zahvalni smo svima koji nas angažiraju za koncerte. Ove godine slavimo 18. rođendan Vatre, a naš prvi nastup izvan rodne Virovitice bio je upravo u Osijeku, u tadašnjem OKS-u. Kakva bi to proslava bila bez pjesme u Osijeku?! Vidimo se 17. lipnja na Osječkom ljetu mladih!

Smijete li nam otkriti zašto nema više showa “The Voice”, i možemo li se nadati njegovom povratku?

- Nemam vam ja što otkrivati, odluke o novoj sezoni “The Voice” donosi TV kuća, odnosno produkcijski tim na HRT-u. Iskreno se nadam da ćemo 2018. uživati u trećoj sezoni.

Jeste li još u kontaktu sa svojim štićenicima iz showa i kako vam se čine njihove karijere do sada?

- U kontaktu smo onoliko koliko nam obveze dopuštaju. Neki od mojih kandidata lijepo napreduju, ne samo u glazbenom, nego i u ljudskom pogledu što mi je izrazito drago primjetiti.

Koji će sljedeći singl, odnosno spot, objaviti Vatra?

- Upravo smo objavili "Akustik u Lisinskom", naš prvi live album. Snimljen je na koncertu 29. listopada, u Lisinskom, i već smo ga najavili singlovima "Gorim" i "Mornarska majica". Za jesen pripremamo potpuno novi singl koji najavljuje naš novi studijski album, a prije ostalih, imat će ga priliku čuti publika na našim koncertima.

Svirali ste akustično koncert i u špilji? Ima li ideja za još sličnih performansa? Gdje biste voljeli nastupiti, kad je riječ o otvorenim prostorima?

- Mnoštvo je čarobnih mjesta za nastupe. Nastupali smo u špilji, u avionu, ali meni je i Tvrđa, bez podilaženja, jedno od ljepših mjesta za nastupe, pa se uistinu veselim nastupu na Osječkom Ljetu Mladih.

Hoće li Vatra tragom naših emigranata možda nastupiti i u Irskoj?

- Ako iz Irske stigne poziv, naravno da ćemo doći zapjevati s našom ekipom.

Poznato je da ti je nogomet velika strast. Za koga navijaš i koga bi volio vidjeti kao hrvatskog šampiona ove godine?

- Moram priznati da u zadnje vrijeme slabo pratim domaći nogomet, ali da se ne lažemo, ova je godina u znaku Rijeke, ako izdrže, vidim ih kao prvake HNL-a 2017. Sorry Kohorta!

Tanja KVORKA

novi singl

PRIPREMAMO GA ZA OBJAVU NA JESEN

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa