Sport
BADMINTONSKI PANNONIA OPEN

Hummelu čak tri naslova prvaka
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

Dvorana Zrinjevac ugostila je drugo izdanje badmintonskog Pannonia Opena koji je u Osijeku okupio tridesetak natjecatelja iz četiri države. U Zrinjevcu je nastupilo niz kvalitetnih badmintonaša, ali prvo ime turnira bio je član domaćeg BK Osijek - Goran Hummel. Svestrani Osječanin osvojio je čak tri naslova prvaka. Najbolji je bio u singlu, a do naslova prvaka stigao je nakon pobjede nad Zagrepčaninom Darijom Karlom od 21:16, 21:18. Broncu je pak osvojio još jedan predstavnik kluba domaćina - Bruno Bart, koji je u susretu za treće mjesto pobijedio klupskog kolegu Borisa Winklera s 2:0. Na B turniru do finala je došao Filip Ban, ali je u završnom meču poražen od Zagrepčanina Denisa Udovičića (2:0). U susretu za treće mjesto snage su odmjerili Osječani i Tomislav Tobijas je svladao Damira Horvata s 2:0.

Kod badmintonašica naslov je osvojila Beograđanka Sofija Dmitrović pobjedom nad braniteljicom naslova Majom Žubrinić (FleX, Zagreb) s 2:1. Osječanka Jasenka Augustinović izgubila je u susretu za treće mjesto od Tine Rakić (Srbija) s 2:1.

U konkurenciji muških parova na sceni je opet bio Goran Hummel, koji je s Filipom Banom u napetoj završnici svladao slovensko-srpski par Miha Vilar / Ivan Magdelinić (2:1) i osvojio naslov prvaka. Bronca je pripala Dancu Bo Kochu i Srbinu Andreju Todoroviću. Kod ženskih parova najbolje su bile Andreja Žvorc i Tijana Manić, ispred kombinacija Stanković/Dmitrović te Bulatović/Rakić.

Hummel je u Zrinjevcu do trećeg naslova prvaka stigao u igri mješovitih parova sa Sofijom Dmitović pobjedom od 2:1 nad zagrebačkim parom Dario Karl / Sara Mikuš. Broncu je osvojio drugi osječko-beogradski mix Ban/Manić. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana