Sport
CIBALIA NA RUJEVICI

Desetkovane Vinkovčane čeka fešta u paklu Rujevice
Objavljeno 20. svibnja, 2017.

Nogometaši Cibalije putuju na feštu na Rujevicu. U Rijeci je sve spremno za proslavu naslova prvaka Hrvatske, malo tko vjeruje da Cibalia može protiv lidera prirediti senzaciju. Iako desetkovani i ranjeni, Vinkovčani na Kvarner ne idu spuštenog garda. Svjesni su da bi i uzimanje boda bilo čudo, ali čuda se u sportu događaju... Trener Cibalije Mladen Bartolović naglašava kako želi od svoje momčadi dobar pristup od prve minute, pa će se vidjeti koliko će to biti dovoljno. Bartolović se samo plaši da se ne ponovi izdanje iz Zagreba protiv Dinama kada su Vinkovčani bili kao “zečevi”.

- Svi znamo gdje idemo i kakvoj momčadi idemo u goste... Rijeka je apsolutni favorit, najvjerojatnije budući prvak Hrvatske. Međutim, moja očekivanja su u smjeru da naši igrači prikažu pravi i kvalitetan pristup utakmici, a nakon 90 minuta ćemo vidjeti hoćemo li uspjeti nešto “ušićariti” i pokvariti feštu na Kvarneru - poručuje trener “cibalijaša” Mladen Bartolović.

No, jedno su želje, drugo realnost. Cibalia je desetkovana, bez petorice igrača iz prvog sastava i teško je očekivati da može do senzacije u riječkoj utvrdi zvanoj Rujevica.

- Remi bi bio senzacija, nešto više od nas pravo čudo. Bitno je samo da odigramo dobro i da se ne osramotimo. Veseli nas pun stadion, svakom igraču je to pravi doživljaj, uostalom zbog tih punih tribina se i igra... S naše strane najvažnije je da pristup igri bude puno bolji u odnosu na onaj u Zagrebu protiv Dinama, a pogotovo u prvom poluvremenu te utakmice - dodaje Bartolović.

Cibaliju čeka krcat stadion, paklena atmosfera, slavlje u Rijeci se priprema već danima... Takva atmosfera mora iz svakoga izvući sve najbolje, no može biti i dvostruki mač. “Cibalijaši” rijetko igraju u tako paklenoj atmosferi, pa postoji strah da ne pokleknu u takvom ambijentu. No, Marko Pervan vjeruje u sebe i svoje igrača, pa čak i moguće iznenađenje.

- Idemo protiv Rijeke odigrati najbolje što možemo, rasterećeno i opušteno. Znamo da je Rijeka prva i da će protiv nas željeti proslaviti naslov prvaka, ali i nas se nešto pita. Nadam se da ćemo im pokvariti, odnosno odgoditi slavlje - dodaje Marko Pervan koji u posljednje vrijeme igra sve bolje u nebeskoplavom dresu.

RIJEKA - CIBALIA

Početak: nedjelja, 19 sati

Prskalo-Matković

Ristovski - Žderić

Župarić - Tipurić

Elez - Markić

Zuta - Rubić

Bradarić - Mijoković

Mišić - Filipović

Gorgon - Glavica

Andrijašević - Pervan

Bezjak - P. Mišić

Gavranović - Brekalo

Stadion: Rujevica

Kapacitet: 6100

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike