Osijek
USPJEŠNO SAMOZAPOŠLJAVANJE

Miranda Čerina zelenom ljekarnom ostvarila svoj san
Objavljeno 20. svibnja, 2017.

Miranda Čerina, vlasnica biljne ljekarne Natura Pharm, inače faramceutska tehničarka, nakon godine i pol od otvorenja svoje trgovine u Ulici Hrvatske Republike, još je primjer uspješnog samozapošljavanja i opstanka na tržištu, i to zahvaljujući vlastitom trudu i predanosti poslu.

- Moram priznati da sam još u borbi za opstanak, ali se nadam da ću ostati pozitivan primjer za sve one koji razmišljaju o privatnom poduzetništvu. Početak je bio težak. Kao žena poduzetnik dobila sam 25 tisuća kuna od HZZ-a za samozapošljavanje. To je pokrilo oko trećinu ulaznih ulaganja, tako da smo suprug i ja morali uložiti i svoju ušteđevinu. Dok nisam uplovila u poduzetničke vode, nisam razumjela uzrečicu da je to kruh sa sedam kora. To je 24 sata rada, ogromnog truda i neprestane domišljatosti u smjeru novih proizvoda, novih događaja. Moraš biti kreativan i uvijek u trendu da bi opstao te otvoren prema novim i nepoznatim stvarima. Teško je započeti privatni posao, a čini mi se da je u Osijeku, koji svakodnevno gubi stanovnike te ostaju pretežno stariji, sve dvostruko teže. To je bio velik izazov, ali rekli smo si, ako ovdje uspijemo, gdje će nam biti kraj - kaže optimistična Miranda.

Na ideju o otvaranju zelene ljekarne Miranda je došla radeći u klasičnim ljekarnama, gdje je uvidjela sve veću potrebu ljudi za prirodnim preparatima.

- Zamisao je bila otvoriti specijaliziranu trgovinu, kombinaciju biljne ljekarne i trgovine ekoloških proizvoda, mjesto gdje se mogu kupiti ekološke namirnice i vrhunska, pretežno hrvatska, ekokozmetika, uz mogućnost stručnog savjetovanja. Mjesto gdje se može pronaći sve što je potrebno za prirodan i zdrav stil života, kojemu svi težimo - objašnjava vlasnica Natura Pharma.

Dodaje kako je poklonila posebnu pozornost odabiru proizvođača.

- Osnovni kriterij za suradnju bili su ekološki certificirani proizvodi, izrađeni od prirodnih organskih sastojaka koji nisu testirani na životinjama, čiju je ambalažu moguće poslije reciklirati. Ukratko, želja nam je potaknuti ljude da kupuju kvalitetne eko friendly proizvode kako bi svoje zdravlje i tijelo doveli u željeno stanje te da istodobno pozitivno utječu na okoliš. Postoji nekoliko mjesta u Osijeku koja imaju nešto od naše ponude, no željela sam svim građanima omogućiti da mogu kupovati kvalitetno i po povoljnim cijenama, i to proizvode koji do sada nisu bili dostupni u Osijeku, čime se prati apsolutni trend zdravog življenja, kojemu su, prema mojem mišljenju, skloni i Slavonci - kaže Čerina.

Od rujna je u prodaji Natura Pharma čaj u rinfuzi tvrtke Kuća zelenog čaja, a uskoro stižu i začinski proizvodi u rinfuzi.

- Ono što me danas najviše oduševi kod naših kupaca jest kada me nazovu i pitaju u kojem gradu još postoji Natura Pharm - zadovoljno zaključuje Miranda.

Nefreteta Z. EBERHARD
OSJEČANI NAJVIŠE KUPUJU EKOLOŠKE PROIZVODE ZA KOSU I ULJE CRNOG KIMA

Kako doznajemo, u ovoj biljnoj ljekarni Osječani najviše kupuju preparate za kosu (tinktura od koprive i šamponi), zdravu hranu (kokosovo ulje, himalajsku sol, psyllium) te preparate za lice, kao i tinkture namijenjene za prevenciju i liječenje lakših bolesti.

- Sada je sezona alergija, pa je ulje crnog kima apsolutni hit, a u našoj je ponudi moguće pronaći i poznate hrvatske biobrendove poput Tinkture, Avalisa, Sapunoteke, Kuće magične trave, Lila kozmetike, Aromatičnog kutka, Raara, Herbae Dalmatiae te bazna i eterična ulja Aromare i Kemiga, kao i neizostavne čajeve Agristara, proizvode Apipharme te još mnogo kvalitetnih prehrambenih proizvoda i dodataka prehrani - kaže Miranda Čerina.

U ponudi biljni lijekovi, ekološke namirnice i ekološka kozmetika - sve za prirodan i zdrav stil života

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike