Regija
PROJEKTNI DAN U OSNOVNOJ ŠKOLI I VRTIĆU

Zamijenili mjesta - jedan dan u školi, jedan dan u vrtiću
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

BELIŠĆE

Nastavljajući uspješnu dugogodišnju suradnju, Dječji vrtić Maslačak i OŠ Ivana Kukuljevića ove su godine u sklopu Projektnog dana napravili neobičnu i zanimljivu aktivnost “Jedan dan u školi – jedan dan u vrtiću”. Projekt su sa svojim timovima realizirale učiteljica razredne nastave Jasmina Šimić Berečić i odgojiteljica Dragica Jančikić.

Učenici 4.d razreda u sklopu projekta dobili su nesvakidašnju priliku na nekoliko se sati vratiti u rano djetinjstvo i u okrilje dječjeg vrtića, gdje su sudjelovali na radionici Brain gym te posjetili izložbu u zgradi gradske uprave. Premda je mnogima od njih vraćanje u vrtić probudilo sjećanja, a vrtićki inventar odjednom postao pretijesan i premalen, svi su oni istinski uživali u bezbrižnoj igri, koja im je sve do prije nekoliko godina bila glavni dio svakodnevice, umjesto sadašnjih školskih obveza i brojnih drugih aktivnosti.

Za kikiće koji su s njima zamijenili mjesta u školskim klupama boravak u školi bio je istinski izazov i svojevrsna generalna proba za razdoblje školovanja, koje je upravo pred njima i za koje se već sada intenzivno pripremaju. Pozornost i zanimanje s kojima su ušli u učionicu i prihvatili povjereni im zadatak u školi, potvrdili su da su spremni za novo razdoblje života, iako još uvijek djetinje zaigrani i bezbrižni da bi tu avanturu ozbiljnije shvatili. Ova neobična i za sve sudionike nezaboravna “zamjenska” priča, u kojoj bi školarci željeli češće sudjelovati, završila je natjecateljskim igrama na dvorištu i malom svečanošću dodjele zahvalnica i slatkiša sudionicima.

Kako bi se cijeli projekt što bolje realizirao, u njega su bili uključeni i stručni timovi vrtića i osnovne škole na čelu s ravnateljima. Tako su u realizaciji sudjelovali i Marija Mandić, vrtićka psihologinja, Darija Draženović, školska psihologinja, te nastavnice i odgojiteljice Tajana Đurkić, Vedrana Živković, Dragica Jančikić i Jasmina Šimić Berečić, uz napomenu da nastavak suradnje slijedi već na jesen s novim temama i aktivnostima.L.Aničić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana