Regija
FERAVINO NA DEKANTERU

Graševini Miraz i Dika bronca
Objavljeno 20. svibnja, 2017.

FERIČANCI

Vina Feravina i dalje osvajaju poznavatelje vrhunske kvalitete te osvajaju i rezultate na najznačajnijim međunarodnim ocjenjivanjima vina. Na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards, najvećem svjetskom natjecanju vrhunskih vina, koje se svake godine u organizaciji čuvenog magazina Decanter održava u Londonu, Graševina Dika i Graševina Miraz iz 2016. osvojile su brončanu medalju, dok je Frankovka Miraz berba 2012. dobila preporuku.

- Ove nagrade potvrda su da idemo u dobrom smjeru, ali i poticaj da budemo još bolji. Nagrađena vina odraz su odličnih godina, ali i vrhunske tehnologije te znanja i iskustva složenog enološkog tima - rekao je Marijan Knežević, glavni enolog u Feravinu.

Graševina Dika vino je koje krasi mladost, iskričavost, elegancija okusa i pitkost uz suptilnu gorčinu kao jednu od karakteristika sorte. Vino Graševina Miraz je zrelije jer je grožđe kasnije brano i drugačija je njega u podrumu. Ovo vino dulje odležava u boci i kasnije izlazi na tržište.

Iako se nije okitila medaljom, i dobivena preporuka je potvrda izvrsne Frankovke.

- Naša Frankovka Miraz 2012. oduševila je sommeliere, enologe i ljubitelje vina. Jako nam je drago da je baš ovo vino dobilo preporuku, jer riječ je o sorti kojoj smo iznimno posvećeni i koja u Feričancima daje odlične rezultate - istaknuo je Knežević.

Feravino time ne samo da promovira frankovku kao autohtonu srednjoeuropsku sortu već i osobitost vina te sorte u ovisnosti o teritoriji na kojem raste loza.

Frankovka je, inače, druga najvažnija hrvatska sorta kada je riječ o elegantnim crnjacima, a Feravino je prvo ukazalo na potencijale ove sorte kad su ostali odustajali od nje da bi se u posljednje vrijeme sve više vraćala na tržište.

Prije nekoliko godina Feravino je zaključilo da bi mogli ozbiljno pristupiti toj vrlo zanimljivoj, ali svjetski ne baš priznatoj i poznatoj sorti grožđa. Frankovku proizvode u više kategorija, a vina iz linije Miraz perjanica su u ponudi Feravina.

Snježana FRIDL

Frankovka je druga najvažnija hrvatska sorta kada je riječ o elegantnim crnjacima

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike