Sport
ŽNK OSIJEK NA PRAGU NOVE DVOSTRUKE KRUNE

Dugo ćemo još vladati našim ženskim nogometom
Objavljeno 19. svibnja, 2017.
Nogometašicama Osijeka smiješi se 11. dvostruka kruna u eri Bojana Bodražića

Korak u svakoj natjecateljskoj konkurenciji nogometašicama Osijeka treba za novo osvajanje dvostruke krune. Taj pretpostavljeni i očekivani slučaj u krcate vitrine igrališta Mačkamama donijet će 21. pokal za prvaka Hrvatske i 19. namijenjen pobjedniku državnog kupa.

Bez konkurencije

Dvostuka kruna tako treba stići i 11. put u nizu, koji se, gotovo, poklapa s dolaskom Bojana Bodražića u klub, na čijem je čelu drugu godinu, nakon što je i prije bio, praktički, najvažniji logističar. Stoga je njegova inauguracija na čelnu poziciju bio logičan slijed i nastavak niza kojem se, zapravo, ne nazire kraj.

Maksimalni niz u prvenstvu najvjerojatnije će se nastaviti u nedjelju protiv Splita, s kojim će se i teorijski potvrditi titula prvaka, a slijedi još finalni sraz Kupa, u koji su “zečice” došle polufinalnom pobjedom nad Agramom, ubacivši tucet pogodaka (12:0) u mrežu najozbiljnijeg državnog konkurenta. Dvoznamenkaste su pobjede, zapravo, postale osječka konstanta i zorno svjedoče da Osječanke nemaju dostojne protivnice na prostoru Lijepe Naše. I neće ih skoro imati, što potkrjepljuju riječi predsjednika “zečica”:

- Uvjerljivo najveći broj A reprezentativki iz naših redova svjedoči o neprijepornoj kvaliteti, a kako, gotovo, sve igračice imaju još, vjerujem, dosta godina karijere pred sobom, jasno je da nas gotovo nitko neće moći ugroziti. Jedino ako bi tko otvorio novčanik i posegnuo za pojačanjima iz inozemstva, jer aktualni, radni i organizacijski trendovi govore da smo neododirljivi - detektirao je prvi čovjek “zečica” trenutačnu situaciju, nagovijestivši potom njezin nastavak.

Podsjeća i na odličan rad s mlađim uzrastima.

- Iako će većina aktualnog igračkog kadra, nedvojbeno, još godinama biti na okupu, intenzivno razmišljamo o sutrašnjici pripremajući nasljednice. Tako u pogonu imamo 70-ak djevojčica i djevojaka u natjecateljskoj kategoriji mlađih i starijih pionira te kadeta, a upravo smo krenuli sa selektiranjem predškolske odnosno igračica rane školske dobi kako bi prošle kompletan proces i bile spremne naslijediti današnje seniorske perjanice. Pri tomu imamo odličnu suradnju s regionalnim centrom HNS-a, koji vodi Branka Juhas, a da u toj najosjetljivijoj dobi imamo najkvalitetnije trenere, prebacili smo Zvonimira Kolaka u te pogone. Za te potrebe trebao bi nam bar još jedan sličnog stručnog i obrazovnog profila, ali takvog, za sada, nismo uspjeli naći - Bodražić je govorio o sutrašnjici, koja, između ostaloga, planira fuziju s NK Osijek, kojem će uskoro trebati i ženska sekcija osim svih mlađih.

Nogometašice, pak, s Mačkamame imaju solidne radne uvjete i stipendije te ostale sadržaje potrebne za obitavanje u Osijeku. Sličan status već ima 13 mlađih igračica s kojima su načinjeni stipendijski ugovori koji im olakšavaju školovanje i motivacijski djeluju za, gotovo, svakodnevne trenažne aktivnosti.

Organizacija i rad

- S ponosom mogu reći da uspijevamo pravovremeno servisirati sve potrebe, pri tomu se domaćinski i odgovorno ponašamo. Pomoć stiže iz Grada i Županije te krovne državne nogometne organizacije, ali drugu polovinu sredstava moji suradnici iz uprave i ja uspijevamo namaknuti vlastitim naporima. Kada se povuče crta, to nije zanemarivo, a posebice u kontekstu općih prilika, pri čemu je Slavonija najizloženija nedaćama. Centar ženske kvalitete ipak smo uspjeli instalirati u slavonskoj metropoli, tako da nas iz državne metropole mogu gledati sa zavišću. Nema tajne, osim dobre organizacije potrebno je i puno rada, pa su rezultati logična posljedica. Žao nam je što u Hrvatskoj nemamo ozbiljniju konkurenciju, jer bismo u tom slučaju i na eurospkom planu mogli više načiniti od dva plasmana među 32 najbolje ekipe Staroga kontinenta. Taj nam je iskorak i dalje ogromna želja, pa ćemo se stoga i ove godine kandidirati za domaćinstvo skupine Lige prvakinja, kako bismo iz drugog šešira, u kojem smo trenutno, uspjeli ponoviti plasmane u 1/16 finala, a potom i otišli korak dalje. U državnim, pak, okvirima, sa sadašnjih pozicija, sigurno nećemo još dugo, dugo - zaključio je Bojan Bodražić, razmišljajući o budućnosti nakon idilične sadašnjosti...

Dražen LEKŠAN

Bojan Bodražić

predsjednik ŽNK Osijek

Ponosno mogu reći da uspijevamo pravovremeno servisirati sve potrebe, a kada se povuče crta, to uopće nije zanemarivo

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike