Sport
DINAMO U GRADSKOM VRTU

Osječane ne zanima borba za prvaka, igraju samo za sebe i treće mjesto
Objavljeno 19. svibnja, 2017.
Susret protiv “modrih” bit će posljednji u ovoj uspješnoj sezoni koji će Osijek odigrati pred svojim navijačima

Vezani članci

POGLED U PROŠLOST UOČI NEDJELJNOG DERBIJA

Dinamo padao i “Kraj Drave“ i u Gradskom vrtu

Hoće li Gradski vrt u nedjelju svjedočiti kraju jednog imperija? Gost osječkog stadiona bit će zagrebački Dinamo, čija će 11-godišnja dominacija u hrvatskom prvenstvu ove sezone najvjerojatnije završiti.

Bijelo-plavi su ove sezone već dali svoj doprinos kraju vladavine Dinama pobijedivši ga jesenas na Maksimiru, ali u nedjelju bi mogli staviti točku na “i”. Naime, Osijek i Dinamo igrat će dva sata prije Rijeke i Cibalije te bi u slučaju pobjede Osijeka ili neriješenog ishoda rezultat susreta Rijeka - Cibalia postao nevažan jer bi Riječani i matematički postali novi prvaci Hrvatske. No, Osijek se neće zamarati tim raspletom jer on vodi svoju bitku, onu za treće mjesto, a ako želi sačuvati izglede za uspjeh u njoj, treba mu pobjeda protiv Dinama.

Dvaput u istoj sezoni

Kako izgleda Dinamo, to nije nemoguća misija, ali treba imati na pameti još jednu stvar. Dinamo je ove sezone neke od svojih najboljih utakmica odigrao baš protiv Osijeka. I jesenas u Gradskom vrtu i ovog proljeća na Maksimiru. “Modri” su još živi u toj utrci za prvaka i ne treba dvojiti kako će u nedjelju učiniti sve da teret prebace na Rijekina pleća.

- Ponavljam još jednom. Mi ćemo igrati za sebe. Uopće nas ne zanima ta borba za prvaka. Želimo biti treći i znamo što moramo učiniti protiv Dinama ako se želimo održati u ravnopravnom položaju s Hajdukom. Da, treba nam pobjeda - kaže Zoran Zekić, trener NK Osijek.

Igrom za sebe Osijek bi ipak neizravno mogao Rijeci skinuti pritisak. Osim toga, Osječani imaju pred sobom još jedan izazov koji nisu nikada ostvarili. Dvije pobjede protiv Dinama u istoj sezoni.

- Bilo bi to lijepo, ali opet kažem mene pobjeda zanima samo u kontekstu borbe za treće mjesto. Trebali bi i igrači razmišljati o tome jer im ta pozicija donosi više odmora ovog ljeta. Ako ih ta opcija ne zanima, u redu, meni nije problem raditi - priča Zekić.

Sve kraći kadar

Jučer su bijelo-plavi imali slobodan dan, a danas će Zekić početi skupljati ostatke momčadi koji su mu na raspolaganju. U konkurenciji za susret s Dinamom neće biti ozlijeđeni Antonio Perošević i Karlo Lulić te Domagoj Pušić zbog suspenzije (crveni karton u Vinkovcima).

- Ima nas 14 u konkurenciji. Hoću li mijenjati? Nije mi baš velik manevarski prostor, ali neću previše 'čačkati' po momčadi. Treba vidjeti tko je u najboljem stanju da zamijeni Pušića, i to je to - otkriva trener bijelo-plavih.

Duga sezona je pri kraju, a Osječani su imali tri susreta u posljednjih tjedan dana. S obzirom na uzak izbor igrača, hoće li umor biti problem?

- Ma kakav umor? Kako se netko može umoriti od nogometa? Iza nas je kvalitetna sezona, a u njezinoj završnici imamo mogućnost izjednačiti najbolji klupski plasman uopće u HNL-u. Isplati se valjda zbog toga još malo potegnuti. Ako nešto priželjkujem od te utakmice, onda je to dobar posjet na tribinama jer ipak je to naš posljednji nastup ove sezone u Gradskom vrtu. Godina je bila dobra, pa smatram da smo zaslužili jedan pravi nogometni ambijent za kraj - poručuje Zekić.

I zbog toga, a i zbog dužeg ljetnog odmora. Naime, završi li Osijek na četvrtom mjestu, igrači će imati jedva tjedan dana za opuštanje i već će im početi duge pripreme za sezonu u kojoj će igrati na tri fronte. Taj nedjeljni susret s Dinamom bit će i posljednji derbi ove sezone. U utakmicama takvog tipa Osječani baš nisu prolazili najbolje, pa eto im prilike da još malo poprave dojam.

Dalibor KELER
SVE ŠKOLE NOGOMETA BESPLATNO NA UTAKMICU

NK Osijek odlučio je omogućiti besplatan ulaz na utakmicu protiv Dinama polaznicima svih škola nogometa s područja slavonskih županija. Zbog lakše organizacije ulaza zainteresirane škole nogometa trebaju se javiti na e-mail adresu marketing@nk-osijek.hr ili na broj telefona 031/570 300. Za tu djecu bit će osiguran ulaz na jugoistočnu tribinu, a na nju će se moći ući samo organizirano, dakle s predstavnikom određene škole nogometa i predstavnikom NK Osijek.

NK OSIJEK DOBIVA POVJERENIKE

Osječki prvoligaš ne šali se kada je u pitanju promocija i omasovljavanje navijačke vojske. Tako će uoči susreta protiv Dinama biti predstavljeno deset povjerenika NK Osijek koji će djelovati u slavonsko-baranjskoj regiji, a tijekom ljeta ta će se mreža proširiti i na veće hrvatske gradove.

Najčitanije iz rubrike