Sport
MLAĐE KADETSKO ODBOJKAŠKO PH

Solidan nastup slavonske šestorke
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

Rovinj je bio okupljalište državne odbojkaške završnice u mlađekadetskoj konkurenciji. Kod djevojčica je konkurencija bila snažnija i brojnija, nastupila su 24 kluba, a pet ih je došlo iz Regije Istok. Najbolji plasman izborio je prvak Slavonije i Baranje, Ferivi Višnjevac završio je na šestom mjestu. Kao pobjednice A skupine (dobile Ivanec u dva, Poreč u tri seta), stekle su pravo nastupa u jednoj od dvije četvrtfinalne skupine. U njoj su prvo svladale Nebo (2:0), a potom su istim rezultatom stigli porazi od Vodnjana i kasnijeg prvaka, Rijeka CO. U utakmici za 5. mjesto, bolja je bila zagrebačka Mladost sa 2:0 (12,18).

Četiri stepenice iza završila je osječka Linga, koja je u prvoj grupnoj fazi ostvarila polovičan učinak (pobijedili Brda, izgubili od zagrebačke Mladosti u dva seta). Potom su u sljedećoj skupini nanizali tri pobjede (Trogir 2:1, Don Bosco i Čepin po 2:0), a za kraj su u utakmici za 9. mjesto dobile Poreč 2:0 (23,26). Čepin je završio na 11. mjestu, u F skupini je bio bolji od Vrbovca 2:0, a istim rezultatom poražen je od Sinja. Potom su u drugoj skupini izborene 2:1 pobjede nad Trogirom i Den Boscom i poraz od Linge, a u utakmici za konačni poredak u dva seta (13,18) pao je Split. Mlade Belišćanke su zauzele 15. mjesto. U skupini su bile iza prvakinja, Rijeke koja ih je dobila 2:0, a istim je rezultatom nadigrana Dubrava. U kasnijem razigravanju bolji su bili Poreč i Split po 2:0, a pobjeda je upisana kontra Varaždina (2:0). U susretu za 15. mjesto pao je Don Bosco 2:1 (10,-18, 10). Najslabiji plasman ostvario je Osijek koji je u utakmici za 17. mjesto izgubio od Brda 1:2 (16, -26, -14). U skupini su s po 2:1 bolji bili Vodnjan i Kitro Varaždin, nakon čega su se nanizale pobjede od 2:0 protiv Dubrave i Ivaneca, te 2:1 nad Sv. Matej 06.

U konkurenciji mlađih kadeta nastupilo je deset klubova, a peto mjesto osvojila je Mursa-Osijek. Odbojkaši s Drave bili su četvrti u skupini gdje su izgubili od Mladost Ribola Kaštela i prvaka Trnja (po 2:0), a dobili su Karlovac (2:0) i Rovinj (2:1). Potom su svladali Centrometal 2:0 i izborili utakmicu za 5. mjesto u kojoj su nadvisili Grobničan 2:0 (13,17). N.Benčina

Najčitanije iz rubrike