Osijek
DAN OPĆINE VLADISLAVCI

Tomas: Prioritet nam je ulaganje u ljude
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

Mještani Vladislavaca, Dopsina i Hrastina proslavili su u srijedu poslijepodne 20. rođendan općine Vladislavci, kada su načelnik Marjan Tomas i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Morović ugostili uglednike iz javnog i političkog života, saborske zastupnike, predstavnike udruga i institucija te goste iz prijateljskih općina.

Nakon odavanja počasti ispred spomenika poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata na novouređenom groblju velečasni Petar Ćorluka, dekan i župnik Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja, koji je predvodio nakon toga i euharistijsko slavlje u župnoj crkvi, blagoslovio je novi središnji križ.

Svečanom ugođaju na Dan općine pridonijeli su i Sokolska straža te članice KUD-a Dukat. Na svečanoj su sjednici načelniku Marjanu Tomasu na ostvarenim projektima i napretku općine Vladislavci čestitali i ponudili daljnju potporu Petar Lagator u ime Županijske organizacije HDZ-a, saborski zastupnik, dr. Vlatko Kopić, a čestitke je uputio i saborski zastupnik Robert Janković.

- Mnoge smo infrastrukturne projekte odradili: od LED rasvjete, energetske obnove kuća, javnih objekata, rekonstrukcije staza do obnove groblja... Zahvaljujući projektima koje smo prijavljivali na resorna ministarstva i fondove EU uspjeli smo sačuvati velik dio vlastitih sredstava za neometani rad. Ono što je nama bitno ulaganje je u ljude, mlade i djecu, a poznati smo po tome da jedini plaćamo užinu za svu djecu, stipendiramo učenike i studente, plaćamo im prijevoz, plaćamo školu plivanja. Takvo ulaganje će se u budućnosti isplatiti svima nama koji živimo na ovom prostoru. Pripremamo građevinske parcele za mlade obitelji, sufinaciramo kamate na kredite poduzetnicima, stambene kredite - kazao je Tomas. D. Pejić

Možda ste propustili...

PRVI PUT NA DVA KOTAČA

I mališani žele kvalitetan bicikl

PRVA POMOĆ: NITKO NE ŽELI NA BESPLATNI TEČAJ

Rijetko se tko usudi napraviti prvi korak na mjestu nesreće

DRŽAVNI STANOVI ZA ŠEST OBITELJI U POTREBI

Ivan Vrkić: Ovo je dokaz dobre suradnje Grada, Županije i Vlade RH