Osijek
PREDSTAVLJENA FILMSKA RUNDA

Revija kratkometražnih filmova od 26. do 28. 5.
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

Program Filmske RUNDE, revije hrvatskih kratkometražnih filmova nastale u produkciji neprofitne umjetničke organizacije TEATAR TO GO, čije će se drugo izdanje održati u osječkom Kazamatu od 26. do 28. svibnja, predstvaljen je u četvrtak novinarima. O festivalskom su programu govorile Dalija Dozet, Marta Užarević, Ana Šimić i Ines Jokoš.

Program Filmske RUNDE donosi selekciju profesionalnih i studentskih filmova nagrađenih na domaćim i međunarodnim festivalima. Tijekom tri dana prikazat će se profesionalni, nezavisni i amaterski kratki filmovi, a glavni i popratni program ima više od 30 filmova.

- Novost je ovogodišnjeg programa FOKUS Runda koja zajedno s Fokus Profesijom gledateljima i polaznicima kroz projekciju, panel i scenarističku radionicu otkriva svijet pisanja za film kao početne točne svakog filmskog djela – objašnjava Dalija Dozet.

Prema riječima Marte Užarević, ove je godine organiziran i EXTRA program koji je zamišljen kao kombinacija edukativnog i industry programa usmjerenog na filmsku i videopubliku i struku.

Valja napomenuti da je Filmska RUNDA zamišljena kao godišnji program u sklopu kojega će se održavati i autorske večeri na kojima će se predstavljati mladi filmaši.

- Nakon prošlogodišnje uspješne RUNDE, ove godine očekujemo još više filmskih uzbuđenja, zabave i odlične publike. Svi su organizacijski izazovi svakako lakši uz potporu lokalne zajednice, pokrovitelja, suradnika i volontera. Posebno smo ponosni i zahvalni na tome što su nas prepoznale filmske organizacije DHFR i HAVC - istaknula je Ana Šimić. K. Petković/P. Čugalj

Možda ste propustili...

SVEČANI ZAVRŠETAK CIKLUSA CENTRA IZVRSNOSTI

U OŠ Svete Ane 140 kreativnih učenika dobilo uspomenice

PROJEKT “ZAJEDNO U ZAJEDNICI” U OPĆINI VLADISLAVCI

Za brigu o starijima i zapošljavanje 1,5 mil. kn

DUNAV ART FESTIVAL

Otvorenje 22. lipnja