Osijek
AKCIJA RIJEKE LJUBAVI

“Pakete života” pomogla dijeliti i državna tajnica
Objavljeno 19. svibnja, 2017.
Projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi se u suradnji s Gradom i RRA-om

U sklopu projekta organiziranog pružanja pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći pod nazivom “Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka”, Humanitarna udruga Rijeka ljubavi počela je mjesečnu podjelu “paketa života” socijalno ugroženim osobama.

Kako je riječ o projektu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji se provodi u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb grada Osijeka i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, podjeli paketa nazočila je Margareta Mađerić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kako je istaknula, ovo je bila prilika da se stekne uvid u dinamiku realizacije projekta te procijeni koliki je njegov doprinos poboljšanju kvalitete života socijalno ugroženih obitelji.

- Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nadležno je za provedbu FEAD programa, odnosno programa Europske unije za najpotrebitije. U šestogodišnjem razdoblju Hrvatska ima na raspolaganju iz tog programa 6,6 milijuna kuna, a Rijeka ljubavi jedna je od humanitarnih udruga koja povlači sredstva iz programa za osiguravanje onoga najosnovnijeg najugroženijim obiteljima - higijenska sredstava, hranu i garderobu. Dobro rade svoj posao. Nadam se samo da će se u bližem vremenskom razdoblju riješiti problem prostora udruge kako bi se podjela hrane obavljala u adekvatnom prostoru - rekla je Mađerić.

Od 15. do 19. svibnja Humanitarna udruga Rijeka ljubavi podijelila je “pakete života” za 940 obitelji koje ukupno broje 3500 članova. Prilikom posjeta državne tajnice Mađerić dijelili su se najprije paketi “za majke i djecu”. I dok se Mađerić uhvatila posla i pomogla volonterima pri podijeli, okupljena djeca razveselila su je cvijećem.

Ivana SOLAR
Možda ste propustili...

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA

Sudjelovali na “Dijalogu” u Zagrebu

STROJARSKA ŠKOLA UGOSTILA PARTNERE NA ERASMUS PROJEKTU

Pobuditi razmišljanje o zdravom načinu života