Osijek
PRVA GIMNAZIJA U ETWINNING PROJEKTU U NJEMAČKOJ

O inkluziji u Münchenu s kolegama iz Europske unije
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

U njemačkom gradu Münchenu održana je međunarodna radionica profesionalnoga usavršavanja (PDW) u okviru projekta eTwinning, koji je dio programa Erasmus+. Na radionicama je sudjelovalo 130 nastavnika i stručnih suradnika iz 24 zemlje Europske unije. Uz sudionike iz Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Cipra, Češke, Estonije, Njemačke, Finske, Francuske, Grčke, Irske, Litve, Latvije, Nizozemske, Malte, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Ukrajine, Velike Britanije bilo je i šest predstavnika iz Hrvatske.

Prvu gimnaziju Osijek predstavljala je Gordana Dragušica, profesor savjetnik njemačkoga jezika. “Iz Hrvatske su još sudjelovali: Martina Jalšovec(Podturen), Petar Nikolić (Metković), Lana Margetić (Zagreb), Marija Čarija Agoli (Split) te Tea Režek, predstavnica Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU). Tema radionice bila je Inkluzija u okviru kulturnog obrazovanja (Professional Development Workshop – Creative and Cultural Education), a održana je na engleskome jeziku”, kaže prof. Dragušica.

Dodaje da je organizator međunarodne radionice Kultusminister Konferenz iz Njemačke, a mobilnosti za hrvatske sudionike realizirane su posredovanjem Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Naša sugovornica još kaže da su tijekom održavanja međunarodnoga susreta sudionici imali mogućnost uspostaviti suradnju s europskim kolegama i pokrenuti međunarodne projekte koristeći se portalom eTwinning. Na radionicama profesionalnog usavršavanja imali su priliku upotpuniti i razvijati vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi i provedbi projekta. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana