Osijek
ŽUPANIJSKI I GRADSKI SAVJET MLADIH

Proglašen najbolji maturantski slogani
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

Završeno je još jedno tradicionalno glasovanje za Najbolji maturantski slogan grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Ove se godine natjecalo 65 slogana. Natjecanje su organizirali Savjet mladih OBŽ-a i Grada Osijeka, a glasovalo se na portalu Sib.hr putem Facebook lajkova.

Prvo je mjesto za grad Osijek osvojio slogan 4.f razreda III. gimnazije “Zašto se drogirat kad možeš derivirat”, drugo mjesto slogan 4.a I. gimnazije “Mi znanje sijemo, a ono Friedrich Nietzsche”, a treće slogan 4.eT1 Elektrotehničke i prometne škole “Dobar tehničar umire od alkohola, a loš od struje”.

Prvu nagradu za slogan na području grada Osijeka osigurao je Savjet mladih grada Osijeka te su maturanti osvojili 2500 kuna, a drugu i treću nagradu osigurao je Savjet mladih Osječko-baranjske županije (1500, odnosno 500 kuna).

Prvo je mjesto u Osječko-baranjskoj županiji osvojio slogan “Koliko smo učili FAKS nećemo vidjeti ni u kupaonici” 4.O razreda Gimnazije Beli Manastir, drugo mjesto slogan “4 godine smo knjižili milijune, a sad nemamo ni prebijene kune!”, 4.e razreda Druge srednje škole Beli Manastir, a treće slogan “Četiri godine smo bili u stisku, a na kraju ćemo otići u Irsku!” 4.e razreda Gimnazije Beli Manastir.

Prvu nagrada za slogan na području grada Osijeka osigurao je Savjet mladih grada Osijeka te će maturanti osvojiti 2500 kn, dok je drugu i treću nagradu osigurao Savjet mladih Osječko-baranjske županije (1500, odnosno 500 kuna). Nagrade za županiju osigurao je Savjet mladih Osječko-baranjske županije (2500, 1500 i 500 kuna).

Nagrade najboljim maturantima bit će uručene u petak, 19. svibnja, a prije toga kontaktirat će ih predstavnici Savjeta mladih Osječko-baranjske županije. J.P.