Osijek
ICT KONFERENCIJA

Svjetlo digitalizacije 4.0 “upaljeno” upravo u Osijeku
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

Prvo svjetlo digitalizacije 4.0 u Hrvatskoj se jučer zapalilo u Osijeku. Tom je slikovitom rečenicom Nedjeljko Štefanić iz Ministarstva gospodarstva i otvorio konferenciju “Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost”. Dvodnevna je to konferenecija u organizaciji Osijek Software Citiya, nekoliko tvrtki i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, na kojoj će se govoriti o digitalizaciji poslovanja, gospodarstva, pa i javne uprave. Industrija 4.0 predstavlja zapravo integraciju suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) s konvencionalnom fizičkom proizvodnjom i procesima. Kao takva dio je i Strategije 2020 Europske unije.

Tako će se u Osijeku raspravljati o digitalnoj transformaciji, ali i o konkretnoj inicijativi. U pozdravnoj riječi Drago Žagar, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, najavio je kako je ideja da se u Osijeku kreira Centar za informacijsku sigurnost.

Jučerašnji prvi dan osmišjen je kroz niz predavanja u hotelu Osijek samo za registrirane sudionike. Danas se pak konferencija seli na prostore FERIT-a (Ulica Kneza Trpimira), i otvorena je za sve posjetitelje. D.Ku.

Možda ste propustili...

BALKAN TRAILS EXHIBITION U OSIJEKU

Majstori fotografije na "Balkanskoj ruti"

OSJEČKO SVEUČILIŠTE

Dan mladih istraživača

AVANTURA OD OSIJEKA DO KALINJINGRADA

“Svileni i Mileni” stigli biciklima do Rusije