Osijek
DRŽAVNA VATROGASNA VJEŽBA

Nakon sudara automobila,
vješto gasili požar iz zraka
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

Kopački rit 2017. naziv je državne vatrogasne vježbe održane u četvrtak između Bilja i Kopačeva. Promatrali su je s brdašca obližnjeg OPG-a Bekina u Vinogradskoj ulici organizatori - članovi Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog Crvenog križa.

Atraktivnu su vježbu u koju su bili uključeni helikopter i avion promatrali i župan Vladimir Šišljagić, donačelnik općine Bilje Gabor Varga te tajnik Vatrogasne zajednice općine Bilje Pavo Nikolić, a u vježbu su bili uključeni i vatrogasci iz Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Na graničnom području Parka prirode Kopački rit simulirana je ekscesna situacija sudara dvaju osobnih vozila i nastajanja požara koji je, raspiren vjetrom, prijetio parku prirode.

Župan Šišljagić kazao je kako su vatrogasci i sve druge hitne službe uvijek na raspolaganju u kriznim situacijama i uvijek daju više nego što dobivaju, pružajući sigurnost u ekscesnim situacijama. “I ovaj su put potvrdili da su spremni u svim mogućim izazovima”, kazao je Šišljagić nakon što je vješto obavljeno gašenje iz simuliranog požara iz zraka, avionom i helikopterom, te spašavanje ljudi i vatrogasaca iz požarnog okruženja s pomoću helikoptera.

Nakon velike vježbe vatrogasna je mladež demonstrirala svoje sposobnosti koje je stekla radom u DVD-u.

Darko PEJIĆ

Nakon velike vježbe vatrogasna je mladež demonstrirala svoje sposobnosti koje je stekla radom u DVD-u