Novosti
MINISTAR NAJAVIO

U bolnicama prioritetne liste čekanja
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

Govoreći o uvođenju tzv. prioritetnih lista čekanja na operacije i pretrage, ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u četvrtak da bi za nekoliko dana trebao započeti pilot-projekt, a za mjesec dana prioritetne liste čekanja trebale bi se početi primjenjivati u svim bolnicama.

"U ponedjeljak imam prezentaciju informatičke kuće i očekujem da ćemo u idućih nekoliko dana krenuti s pilot-projektom", izjavio je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade dodavši kako bi nakon toga primjena u bolnicama trebala početi za mjesec dana.

Prioritetne liste primjenjivat će se u svim bolnicama i odnosit će se na pacijente s najtežim bolestima, koji ne smiju čekati duže od 10 - 15 dana, pojasnio je Kujundžić. Ministar zdravstva tvrdi da je trenutačno na listama čekanja oko 750.000 pacijenata te da se taj broj bitno ne mijenja. "U nekim bolnicama liste nešto porastu, u nekima se čeka manje, ništa se dramatično ne događa. Problem lista čekanja ne može riješiti nitko u svijetu, pa ni u Hrvatskoj. Trebalo bi puno dodatnog novca i alata da bi se to riješilo. Ali bit je da oni koji ne smiju čekati - ne čekaju. Sve drugo je, nažalost, problem svjetske medicine, pa i hrvatske", rekao je Kujundžić.H

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDAN OBRAT U SLUČAJU “LAŽNI MAĐARI”

Svjedok: Policijski inspektor
me je ucijenio i prijetio mi
tražeći da govorim o mitu!

2

NUDE I STANOVE ZA 350 EURA

Frankfurtska zračna luka otvoreno poziva radnike iz Hrvatske

3

“ZAGORČAT ĆU ŽIVOT TEBI, TVOJOJ DJECI I TVOJOJ OBITELJI”

Podignuta optužnica protiv Vrdoljaka