Osijek
5. STUDENTSKA ROŠTILJADA

Mesni sladokusci pronašli su se u dimu roštilja
Objavljeno 19. svibnja, 2017.
Manifestacija je humanitarnog karaktera jer prikupljeni novac odlazi na troškove operacije 14-godišnje djevojčice

Osječki Studentski zbor održao je petu Studentsku roštiljadu, koja je, kao i do sada, bila humanitarnog karaktera.

- Roštiljada je započela prije pet godina sasvim slučajno okupljanjem studenata ispred Poljoprivrednog fakulteta. Prve godine roštilji su bili postavljeni onako neorganizirano, a danas je to na vrlo visokoj razini. Imamo čak 48 prijavljenih ekipa, stručnu ocjenjivačku komisiju, zabavni program s poznatim izvođačima - rekao je Stjepan Čurčić, organizator i predsjednik Studentskog zbora. I dok je meso na roštilju cvrčalo, tijekom dana organizirane su i sportske igre, ali ono najvažnije je - humanitarni karakter. Prema Čurčićevim riječima, natjecateljske ekipe osigurale su više od 1500 porcija roštilja po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sva prikupljena sredstva odlaze za troškove operacije 14-godišnje Laure Kladarić u Linzu, a koje nažalost ne pokriva HZZO.

Ocjenjivačka komisija sastojala se od predstavnika jedinica lokalne samouprave te dekana šest fakulteta koji su, uz Pan, Coca-Colu i mesnicu Ravlić, financijski podržali ovaj projekt.

Za one koji se nisu smatrali toliko spretnima za roštiljem, bile su organizirane Igre bez granica, a svi zainteresirani su se okušali u skakanju u vrećama i povlačenju užeta. Nakon cjelodnevnog roštiljanja i dobre zabave program se nastavio do kasnih večernjih sati, gdje je prisutne zabavljao legendarni Željko Bebek.

Petra ČUGALJ/Katarina PETKOVIĆ
Možda ste propustili...