Crna kronika
POŽAR NA SJENJAKU ISPRED KUĆNOG BROJA 101

Kontejneri ekootoka zapaljeni namjerno?
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

OSIJEK - U večernjim satima u srijedu došlo je do požara na ekootoku u osječkom naselju Sjenjak. Vatrogasci su dojavu da gore kontejneri ispred zgrade na kućnom broju 101. dobili u 19.33 sati. Kako je profesionalna vatrogasna postrojba smještena u istom naselju, vatrogasci su stigli za nekoliko minuta i počeli gasiti dva plastična kontejnera.

Do požara, kako je utvrđeno očevidom protupožarnog inspektora, došlo je zbog djelovanja vanjskog izvora topline na gorivu tvar unutar kontejnera za odlaganje papirne ambalaže. Požar se proširio na sadržaj kontejnera i sam kontejner te na susjedni kontejner sa staklom. Opožarena su oba kontejnera, jedan je potpuno uništen, a drugi djelomice deformiran. Materijalna šteta naknadno će se utvrditi. Kako neslužbeno doznajemo, požar je buknuo ispred zgrade koja ima videonadzor, pa će policija i na taj način pokušati doći do podmetača požara.

Kontejneri na Sjenjaku nerijetko su na meti piromana. Najviše ih strada tijekom blagdana, posebice između Božića i Nove godine kada je u većini slučajeva uzrok eksplozija petardi. U posljednjih nekoliko godina vatrogasci su na Sjenjaku intervenirali zbog požara na kontejnerima dvadesetak puta. U jednom slučaju policija je uhitila mladića koji je podmetnuo požar pod nekoliko kontejnera. Osim kaznene prijave, mladić je morao i na psihoterapiju zbog sklonosti prema piromaniji.M.Bugarić

Vatra je potpuno uništila kontejner s papirom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike