Regija
ŽUPANIJSKA PRIZNANJA

Nagrađeni najučenici, pobjednici natjecanja
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

VIROVITICA

U Velikoj županijskoj vijećnici održana je tradicionalna svečanost nagrađivanja najboljih učenika s područja županije, odnosno učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima u tekućoj školskoj godini, kao i njihovih mentora. Ove godine nagrađeno je devet učenika i devet mentora iz osnovnih te 19 učenika i 10 mentora srednjih škola. Nazočne je pozdravila pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, koja je istaknula da je ponosna što škole s područja Virovitičko-podravske županije svake godine pokazuju sve bolje rezultate.

Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak također se obratila, naglasivši kako joj je iznimna čast što se ovom prilikom nalazi u društvu najboljih od najboljih u županiji.

Prigodne darove uručile su Bošnjak i Šerepac, a događaj su glazbenim nastupima uveličali učenici Osnovne glazbene škole Slatina te Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Prva mjesta na državnim natjecanjima osnovnih škola osvojile su Klara Volenik na klaviru i Sara Vranić u disciplini solfeggio na 55. državnom natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, dok su u konkurenciji srednjih škola prvaci Hrvatske Mateja Banjanin, Eva Barišin, Roa Fuk, Karlo Koren, Iva Lebo i Ivana Mikec, kao ekipa Učeničkog doma u kategoriji dramsko stvaralaštvo te Davor Tarabok na natjecanju Vizualne umjetnosti i dizajna – kategorija natjecanje u pisanju eseja na zadanu temu, a osvojio je i drugo mjesto u likovnom izražavanju na temelju istraživačkog rada. U nizu nagrađenih i jedan je Orahovčanin - glazbenik Matej Orini, osvajač 3. mjesta u državi na bisernici na 55. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.V.Grgurić

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike