Kultura
PRIJAVE ZA FESTIVAL PERFORACIJE U TIJEKU

Poziv umjetnicima
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

Festival Perforacije ove se godine održava od 14. do 20. lipnja u Zagrebu te u raznim terminima tijekom lipnja u Osijeku, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, uz gostovanje niza umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, a Noć performansa održava se sa zasebnim programima u Zagrebu, Splitu, Zadru i Dubrovniku.

Noć performansa je site-specific događaj u okviru kojeg Festival Perforacije poziva umjetnike da predstave instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/pokretom, različite prostorne intervencije, modele participacije s publikom, itd.

Cilj je omogućiti nove izvedbe koje odražavaju specifičan pristup odabranih umjetnika, ali i ostvariti nove perspektive kroz istraživanje i refleksiju u odnosu na njihovu vlastitu praksu. Projekt je nedugo nakon prvog izdanja 2010. privukao inozemnu pozornost te je tako, osim u Zagrebu, gdje je sve počelo, te Splitu i Rijeci, Noć performansa održana i u Beogradu, Ljubljani i Skopju, Francuskoj (Brest, Caen), SAD-u (New York i Portlandu), te u Grčkoj (Atena).

Neke od tema radova koje organizatori predlažu usko su vezane uz ekološko djelovanje udruge Domino u kojima se bave istraživanjem novih pristupa održivog društva i gospodarstva. Neka od pitanja se tiču i dinamike na globalnoj razini: kako da oni koji najmanje utječu na klimatske promjene ne budu pogođeni njihovim posljedicama, i kako se nanovo povezati s lokalnim društveno-ekonomskim kontekstom, a da se ne naruše odnosi na globalnoj razini. Datumi izvedbi: 10. 6. Osijek; 17. 6. Zagreb, 24. 6. Split, 27. 6. Dubrovnik, TBC (kolovoz) Zadar. Prijava mora sadržavati: Pismo namjere/opis projekta, kratki životopis, dodatni materijali poput skica, video, fotografija. Slati isključivo na mail: perforacije@gmail.com do 29. svibnja. N.Vek.

Možda ste propustili...

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

Najčitanije iz rubrike