Mozaik
ODLAZAK JOŠ JEDNA GLAZBENE ZVIJEZDE

Chris Cornell umro u 52. godini
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

Bivši pjevač Soundgardena i grupe Audioslave Chris Cornell, iznenada je preminuo u srijedu, u Detroitu, u dobi od 52 godine, objavio je njegov glasnogovornik. Njegova je smrt bila "iznenadna i neočekivana", kaže se u priopćenju. Uzrok smrt nije poznat. Cornellova obitelj zatražila je privatnost dok liječnici ne utvrde o čemu je riječ. Cornell je u vrijeme smrti bio na rasprodanoj američkoj turneji. Samo nekoliko sati prije smrti održao je koncert. Ostalo im je samo šest koncerata do kraja turneje 27. svibnja. Prije nešto više od mjesec dana sa svojim je kćerima bio na premijeri filma “The Promise” Christiana Balea, u New Yorku, za koju je napisao istoimenu pjesmu.

Cornell je osnovao Soundgarden 1984. s gitaristom Kimom Thayilom i basistom Hirom Yamamotom. Bend je bio jedan od prvih koji je potpisao ugovor s labelom Subpop, za koji su potpisali i Nirvana i Mudhoney. Soundgarden je bio najpoznatiji po singlovima “Black Hole Sun” i “Spoonman”, koji su dobili Grammy. Cornell je imao raspon glasa od četiri oktave. Soundgarden se razišao 1997., a ponovno su se okupili 2010.

Cornellov drugi bend bila je supergrupa Audioslave, koju je osnovao s bivšim članovima Rage Against the Machinea, Tomom Morellom, Timom Commerfordom i Bradom Wilkom 2001. Cornellov prvi soloalbum “Euphoria Morning” izišao je 1999., a u sljedećih 16 godina objavio ih je još četiri. Njegov zadnjih soloalbum “Higher Truth” popeo se u prvih 20 mjesta američke top-liste 2015. Cornell je u travnju 2016. nastupio u Lisinskom u sklopu svoje soloturneje. T.Kvorka

Zadnji tweet

Cornell je prije smrti nastupio u Detroitu, a svoj zadnji upis na Twitteru napisao je nekoliko sati prije koncerta, kad je bend stigao u grad. Chris je napisao: “#Detroit finally back to Rock City!!!! @soundgarden #nomorebullshit”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike