Sport
„TOUR DE SLAVONIA“ DUŽINE 135 KM

Sudjelujte u najdužoj biciklijadi u Slavoniji
Objavljeno 18. svibnja, 2017.
Biciklijada povezuje pet gradova: D.Miholjac, Našice, Osijek, Valpovo i Belišće

5. po redu biciklijada Tour de Slavonia održati će se 21. svibnja 2017. sa startom i ciljem u Donjem Miholjcu, a povezat će pet gradova Osječko-baranjske županije: D.Miholjac, Našice, Osijek, Valpovo i Belišće.


Prva biciklijada koja je povezivala gradove s područja naše županije održala se 2008. godine i do sada je ostala jedna od najrespektabilnijih biciklijada koja privlači bicikliste-rekreativce. Biciklijada povezuje pet gradova i to Osijek, Našice, Valpovo, Belišće i Donji Miholjac, te općinu Bizovac i potiče mnoge rekreativce-bicikliste da sudjelovanjem u ovakvoj biciklijadi, naprave i svoje osobne pothvate jer dužina staze je 135 km. Osim toga biciklijada ima i veliki turistički značaj, jer biciklisti-sudionici dolaze iz šireg dijela kontinentalne Hrvatske (Zagreb, Sisak, Bjelovar, Koprivnica, Ivanić grad, Kutina, Virovitica…) kao i iz susjednih zemalja,  Mađarske i Srbije. Kada govorimo o cikloturizmu, a koji postaje važan dio  kontinentalnog turizama, kao i svakodnevnog života u našim krajevima, biciklijada "Tour de Slavonia" je usmjerena prema ciljanoj skupini koja vrijeme provodi na biciklima, želi nešto vidjeti, doživjeti i upoznati običaje krajeva u kojima privremeno borave.


S obzirom da se radi o zahtjevnijoj biciklijadi, koja je u dužini od 135 km, svi sudionici moraju imati adekvatan i ispravan bicikl, što podrazumijeva; cestovni, treking ili mtb bicikl (preporuka za mtb; uže gume sa što manje grubih ripni zbog otpora).
Brzina vožnje same biciklijade biti će 25 km/h, kako se ne bi događali veći zastoji u prometu.
Preporuka je organizatora da se u svakom gradu-sudioniku, priključe djeca i građani, koji će nekoliko km voziti ispred bisiklističke karavane i tako biti dijelom ove manifestacije.
Osvježenje i okrjepa vozača biti će osigurana u svakom gradu, što znači da se u svakom gradu biciklisti odmaraju 15 – 20 min, gdje je osigurana; voda, sokovi, voće (naranče, banane).
U gradu Osijeku na samome Trgu biciklisti će se duže zadržati cca 30 min, a uz program i glazbu koji će početi oko 13 sati, Osječani će dočekati bicikliste koji bi na Trg trebali stići u 14.00 sati. Gradska udruga Sport za sve organizirati će biciklijadu za građane koji će od Trga do Pampasa voziti sa biciklističkom karavanom i na taj način uveličati ovaj događaj.
Isto se očekuje i u gradovima Valpovo i Belišće, gdje će građani voziti bicikle od pješačke zone u Valpovu, do Centra za kulturu u Belišću.
Biciklijadu će dodatno osiguravati članovi biciklističkih klubova: BK Maraton team, BK Našice, te članovi BK Osijek.

Prijave sudionika od 8.00 -9.30 sati – hotel Slavona
Start je u Donjem Miholjcu - hotela Slavona u 10.00
Smjer kretanja biciklijade je D. Miholjac – Našice – Bizovac – Osijek – Valpovo – Belišće – D. Miholjac
Završetak biciklijade se planira oko 17 sati (organiziran ručak za sve sudionike).
Kotizacija za biciklijadu je 70,00 kn, a organizator osigurava; majicu sponzora „Tour de Slavonia“, ručak, okrjepu u svim gradovima, startni broj, te prateće vozilo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana