TvObzor
NOVI FILM MICHAELA BAYA - TRANSFORMERS: POSJEDNJI VITEZ

Peti nastavak popularne franšize
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

Pripovjedač Anthony Hopkins uvodi nas u priču kroz povijesne prizore, uz scene viteza na konjima, zapaljenim strijelama do nacističke Njemačke pa sve do suvremenog doba. Ako dobro proučite ovaj novi spot koji je izišao iz radionice studija Paramount, možete ugledati i nama jedno posebno poznato lice. Prisjetimo se, u izostanku Optimusa Primea, započeo je rat između ljudske rase i Transformera. Kako bi spasio njihov svijet, Cade Yeager (Mark Wahlberg) formira savez s Bumblebeejem, engleskim lordom i profesorom s Oxforda, kako bi saznao tajne razloga zašto se Transformeri nastavljaju vraćati na Zemlju.

Redatelj Michael Bay ponovno je preuzeo redateljsku palicu nastavka svima već poznatog serijala o Transformerima. “Transformers: Posljednji vitez” peti je nastavak ovog serijala nastalog prema jednoj od najpopularnijih dječjih igračaka i izravni je nastavak filma “Transformers: Doba izumiranja” iz 2014. Posebnost ovog nastavka i nagovještaj velikog akcijskog blockbustera zasigurno je činjenica da je film sniman ni manje ni više već IMAX 3D kamerama.

Osim Marka Wahlberga u ovom ćemo nastavku gledati i Anthonyja Hopkinsa, Josha Duhamela, Stanleyja Tuccija, Johna Goodmana, Gemmu Chan i mnoge druge.

Film “Transformers: Posljednji vitez”, u distribuciji Blitza, pogledajte od 22. lipnja u svim kinima i najboljim formatima: IMAX 3D i realD 3D.

Prvi film o Transformerima bio je jedan od najvećih kinohitova 2007. godine, igrana ekranizacija uspješne franšize animiranih filmova i igračaka "Transformeri", kojom je poznati redatelj spektakala Michael Bay pokazao kako nema onoga što se na filmu ne može uvjerljivo izvesti imate li dovoljno mašte i velik budžet. Obje komponente svakako su ispunjene i vidljive u ovome veličanstvenom prazniku akcije i specijalnih efekata.

Dvije godine poslije snimljen je “Transformeri 2: Osveta poraženih” u kojemu smo pratili novu bitku između Autobota i Decepticona. Glavne uloge ponovno su tumačili Shia LaBeouf i Megan Fox, a u ostalim ulogama pojavili su se Josh Duhamel, Tyrese Gibson te John Turturro.

Treći film “Transformeri: Tamna strana Mjeseca” u kinima se pojavio 2011. godine u kojemu Autoboti saznaju da je na Mjesecu sakriven svemirski brod čije bi im tajne mogle pomoći u odlučujućem sukobu s Decepticonima. Počinje utrka među suparnicima tko će do tajanstvenog broda stići prvi. Megan Fox zamijenjena je s Rosie Huntington-Whiteley kao glavna junakinja filma .

“Transformeri: Doba izumiranja” četvrti je film u nizu iz 2014. godine, u kojemu je promijenjena gotovo kompletna glumačka postava, pa smo u glavnim ulogama gledali Marka Wahlberga, Nicole Peltz i Stanleyja Tuccija. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike