Sport
BSK PREOKRETOM SVLADAO BELIŠĆANE (3:2)

Gostima u Bijelom Brdu ni 0:2 nije dovoljno za pobjedu
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

Novom su domaćom pobjedom nogometaši BSK-a učvrstili četvrto mjesto na trećeligaškom istoku. Sraz s Belišćem bio je posve oprečna slika od onoga odigranog sedam dana ranije kada je Višnjevac napustio Bijelo Brdo s tucetom lopti u mreži (12:2). Gosti su tada zabili dva pogotka koliko su i Belišćani u nedjelju ubacili štićenicima trenera Davora Rupnika te imali velikih 0:2. Kući su ipak otišli praznih ruku primarno zahvaljujući Stjepanu Šimičiću koji je s tri pogotka preokrenuo rezultat pri čemu je u dva navrata bio precizan s 11 metara, a završni je udarac zadao glavom za konačnih 3:2.

- Znali smo da nećemo ni približno moći ponoviti ishod s Višnjevcem, ponajprije jer je Belišće znatno kvalitetnije od toga zadnjeplasiranog ligaškog sastava. To se vrlo brzo ispostavilo u praksi jer su gosti nakon naših uvodnih nasrtaja u dva navrata poentirali te navukli oblak sumnje glede konačnog ishoda. Vrlo brzo smo, međutim, prepolovili zaostatak i osokoljeni time otišli na odmor poslije kojeg smo ozbiljno pritisnuli te na kraju zasluženo bili nagrađeni bodovima. Posljedica je to opetovano dobre igre kakve želimo prezentirati do kraja sezone na obje fronte - pričao je Marin Ištvanić koji je svoju svestranost iskazao i u tom susretu u nekoliko navrata mijenjajući poziciju na terenu. Zauzet će je uvodno i u subotu u Pleternici gdje je BSK gost u sklopu 28. kola.

- Prigoda je to za dobar susret jer je Slavija, kao i mi, u protekla dva kola upisala visoke pobjede zabivši ukupno deset komada. Postavit ćemo se uobičajeno otvoreno i igrom probati nastaviti započeti niz pobjeda, kakvog očekujemo i domaćina. Bolja pozivnica stoga gledateljima ne treba, naročito jer ni jedan sastav nema rezultatski imperativ - najavio je sljedeću borbu za bodove taj ponajbolji igrač BSK-a koji bi vrlo lako na ljeto mogao u neki klub višeg natjecateljskog statusa. D.Lekšan

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike