Sport
NK ČEPIN

Nezaustavljivo jure prema Trećoj HNL
Objavljeno 18. svibnja, 2017.
“Kraj Uljare” stvoreni dobri preduvjeti za napredovanje u viši rang natjecanja, pa Uprava i momčad u istoj misiji

Četiri kola prije kraja slavonsko-baranjskog četvrtoligaškog prvenstva Čepin je usamljen na vrhu poretka, sada drugoplasiranom županjskom Graničaru bježi velikih osam bodova. Kapital je to kojim su Čepinci praktički već izborili trećeligaški status! Kulminacija je to četverogodišnjeg rada brojne uprave kluba na čelu s predsjednikom Marijom Zadrom, dopredsjednikom Ivanom Žeravicom, sportskim direktorom Ivicom Berakovićem, tajnikom Draženom Žeravicom te istaknutijim članovima: Ivicom Mihaljevićem, Daliborom Peršićem, Tomislavom Heferom, Ivanom Galirom i Zvonimirom Biberom.

Upravo ta ekipa stvorila je preduvjete da Čepin od jeseni gleda trećeligaški nogomet premda za potvrdu toga treba osvojiti još (najviše) četiri boda. Da ne treba sumnjati kako će to momčad đakovačkog trenera Igora Totha ostvariti najbolje svjedoče dosadašnji rezultati s najmanje izgubljenih utakmica (3) i najviše dobivenih (19) te uz uvjerljivo najbolju gol-razliku (56:9) u 26 prvenstvenih utakmica.

Dobri temelji

- Kada se aktualna uprava primila posla, htjela ga je odraditi na način da se klub izdigne iznad prosječnosti tako da je dolazak na prag plasmana u Treću ligu “Istok” logičan slijed događanja - započeo je sportski direktor Ivica Beraković, koji je u klub došao četiri godine ranije od sadašnje vrhuške koja je točno znala što treba napraviti.

- Primarno je bilo stvoriti primjerene radne uvjete, kako za seniorsku tako i za svih pet natjecateljskih kategorija mladeži u čijoj je školi 150 djece iz Čepina i susjednih mjesta. Od Škole očekujemo rezultate, ponajprije za servisiranje prvog sastava jer želimo imati prepoznatljivost koja je primijećena i prihvaćena od mještana koji u relativno većem broju dolaze na naše utakmice, pa ponekad imamo više navijača nego neki prvoligaši. Da se može cjelodnevno trenirati, nametnula se potreba instaliranja reflektora koji su nedavno postavljeni na pomoćnom terenu te gore do kasno u noć - u dahu je pričao Beraković, koji je imao značajnog utjecaja u igračkom kadroviranju.

- Lani smo također bili u borbi za viši razred, ali tada nismo mogli preko Bedema. Tada je već bio angažiran trener Toth s kojim smo nastavili suradnju smatrajući ga dugoročnim rješenjem, ali smo zato prošloga ljeta načinili dodatnu selekciju iz koje je otišlo 11 igrača, a ciljano su dovedena pojačanja koja su se takvima i pokazala. Uz to smo imali hendikep da su ključni veznjak Kuburić i stoper Bilobrk uglavnom bili ozlijeđeni, ali su ih ostala 22 igrača uspješno nadomjestila i stigla nadomak iskoraka u viši rang. Uvjereni smo da nam Treća liga neće izmaknuti i da ćemo biti spremni za taj rang natjecanja. Optimizam gradimo na odličnoj suradnji s Općinom koja u troškovima kluba sudjeluje s pedeset posto, a ostalo su sponzori koje smo pronašli zahvaljujući angažmanu Uprave, ali i prezentiranom projektu koji su ljudi prepoznali i odlučili sudjelovati, iako nije bilo lako. Sve smo pokrili, a tako će biti i nadalje, što jamči stabilnost i dugoročnu opstojnost na trećoj državnoj razini - pričao je Baraković.

Momčad za Treću ligu

Priprema li se dolazak novih imena u čepinski kadar?

- Nisu nam nužna igračka pojačanja, već trebamo zadržati postojeći kadar koji je trener Toth dobro uobličio i ukomponirao tako da se neposredne budućnosti ne bojimo. Zapravo smo spremni na svim klupskim razinama i jedva čekamo, zajedno s našim mještanima i pristašama, utakmice u jačoj konkurenciji - zadovoljno je zaključio Beraković vjerujući da će u sljedeće dvije utakmice titula biti i teorijski potvrđena. Nakon, naime, gostovanja u Dardi slijedi ugošćavanje Hajduka, kada će klupski snimatelj Anton Lucić moći ovjekovječiti nesvakidašnji događaj. A fizioterapeut Vinko Božić odgovarajuće pripremiti mišiće igrača za njihovo pokazivanje Pakračanima.

Dražen LEKŠAN
Jakovljević nesavladiv već 701 minutu

U 26 odigranih utakmica Čepinci su primili ukupno devet pogodaka. Zasluga je to kompletne momčadi, ali i vratara Filipa Jakovljevića, koji je pohvatao i više nego što je trebao kada su suigrači ispred njega zakazali. Pokazavši se tako istinskim pojačanjem koje je ljetos stiglo iz Višnjevca, a sada je stigao nadomak rekorda. Nesavladiv je, naime, već 701 minutu uz nadu, odnosno uvjerenje da neće biti i u preostalih 360 sezonskih te tako preskočiti brojku tisuću.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike