Regija
U ĐAKOVU

Povećane potpore
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

ĐAKOVO

Potpore Grada Đakova za zapošljavanje i samozapošljavanje bile su tema konferencije za novinare održane u Maloj gradskoj vijećnici na kojoj su govorili gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo. Vinković, ujedno kandidat za gradonačelnika koalicije “Srcem za Đakovo”, rekao je da je osnova programa koalicije gospodarstvo te otvaranje novih radnih mjesta kao uvjet za ostanak mladih. Kao jednu od mjera najavljuje od 1. lipnja povećanje iznosa sufinanciranja novog radnog mjesta na 20.000 kuna (za razliku od dosadašnjih do 10.000 kuna) te smanjenje administrativnog dijela.

- Ova je mjera okrenuta i prema mladima, ali i prema našim sugrađanima koji su, na primjer, radili u PIK-u Đakovo, ostali bez radnog mjesta, sada se nalaze u poznijim godinama kada teško mogu doći do radnog mjesta. I na taj način, povećanjem tog iznosa do 20.000 kuna, želimo omogućiti i malim i srednjim poduzećima zapošljavanje takvih ljudi - kazao je Vinković.

Soldo je napomenuo kako je ovo jedna u nizu mjera u posljednje dvije godine koje provodi Grad.

- Osim te mjere, Grad je potpisao ugovor sa svim poslovnim bankama i za mjeru sufinanciranje kamata za obrtna sredstva, za OPG-ove, poljoprivrednike, za male i srednje poduzetnike, gdje s tri posto sufinanciramo kamatu - kazao je Soldo.M.M.

Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike