Regija
ALTERNATIVNI OBLICI REHABILITACIJE

9. “Zvoni Zvono” od četvrtka do subote
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

BELIŠĆE

Deveti Festival alternativnih oblika rehabilitacije “Zvoni Zvono” održat će se ove godine od 18. do 20. svibnja u prostorijama udruge Zvono, najavila je Tena Anić iz te udruge.

- Cilj je promoviranje izvaninstitucionalnih oblika odgoja i obrazovanja te razvoj alternativnih oblika rehabilitacije inkluzivnim i suradničkim metodama. Festival je usmjeren razvoju tolerancije, poštovanju različitosti, ali i razvoju kreativnosti i inovativnosti u djece i mladih. Djeca i mladi imaju prilike sudjelovati na radionicama te poboljšati kompetencije u različitim područjima - kaže Anić.

Poseban naglasak stavlja se na sudjelovanje skupina djece u koje su integrirana djeca s teškoćama u razvoju, ali i skupina u koje će djeca s teškoćama tek biti integrirana, kako bi se već od rane dobi učila jednakosti te pružanju međusobne podrške. Prvi dan Festivala (danas, 18. svibnja) bit će obilježen sudjelovanjem djece predškolske dobi te osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda. Dok traju radionice, organizirat će se predavanja i radionice za odgojiteljice i odgojitelje. Drugog dana, u petak, sudjeluju djeca osnovnoškolske dobi od 1. do 8. razreda, a održavaju se i predavanja i radionice za učitelje, nastavnike i stručne suradnike. U subotu sudjeluju učenici srednjih škola te članovi udruga Zvono i Jaglac.

- Očekuje se oko 400 djece i mladih iz vrtića Belišća i Valpova, osnovnih škola s područja Belišća, Valpova, Podravskih Podgajaca, Samatovaca, Ladimirevaca, posebno razredi s djecom koja imaju asistenta u nastavi ili pohađaju nastavu prema posebnom i prilagođenom programu, korisnike udruga Jaglac Orahovica, mlade iz Kluba mladih Garaža, učenike Srednje škole Valpovo i učenike Ekonomske i upravne škole Osijek - poručili su iz Zvona.

Ove godine u organizaciji radionica veliku podršku pružaju druge organizacije s područja cijele županije te Grad Belišće i Vatrogasna zajednica Belišća.

U provedbi radionica sudjeluju Plesni studio Shine iz Osijeka, Klub mladih Garaža, Odred izviđača Iovallios Valpovo, DVD Veliškovci, Baraber Extream Team, Škola za obuku pasa Prias iz Višnjevca, Zajednica tehničke kulture Valpovo–Belišće i mnogi pojedinci koji će pridonijeti kvaliteti radionica. U provedbu Festivala aktivno se uključuju i volonteri Lokalnog volonterskog centra Zvono.L.Aničić

Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike