Regija
GLAS SLAVONIJE UPOZORIO NA PROBLEM

Ministar Barišić obećao
naći novac za novu školu
Objavljeno 17. svibnja, 2017.

DONJI MIHOLJAC

Nakon medijskih priloga o ilošem stanju Srednje škole Donji Miholjac, koje je pokrenuo Glas Slavonije, čini se da se počelo odmotavati klupko vezano uz rješenje problema Srednje škole, po uvjetima rada najgore u županiji. Kako je potvrdio ravnatelj Nenad Perić, medijske reportaže o dotrajalosti zgrade i inventara navele su najodgovornije ljude i u županiji i u državi da se okupe u školi i pokušaju naći rješenje.

- Prošli je tjedan ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić sa suradnicima i predstavnicima Županije i Grada posjetio školu, obišao prostore i osobno se uvjerio u uvjete rada. S ministrom su probleme podijelili i učenici i djelatnici škole naglasivši pritom da im ponajviše smeta vlaga, manjak sportske dvorane, loše instalacije te zastarjela oprema u pojedinim sektorima. Učenici i djelatnici ministru su pripremili pregled svih dosadašnjih značajnih postignuća, s državnih i međunarodnih natjecanja, realiziranih projekata te učeničke izume, čime su još jednom dokazali da su i u ovakvim nezavidnim uvjetima rada postigli izvanredne rezultate te da je svako ulaganje u Srednju školu Donji Miholjac istinski opravdano postignutim uspjesima - naglasio je ravnatelj Perić. Dodaje da je ministar zaključio da se nova školska zgrada mora sagraditi što prije te je obećao da će novac za gradnju pronaći ili u državnom proračunu ili preko EU projekata. Ministar je školi obećao i novu opremu.

Predstavnici Županije također su podržali ovaj važan projekt i istaknuli da je kompletna projektna dokumentacija za gradnju školske zgrade i sportske dvorane gotova te da razloga za daljnje čekanje nema.

- Projekt je prepoznat kao vrijedna investicija o kojoj ne treba dvojiti jer ulaganjem u učenike ulažemo u buduće društvo. Već i time što se država suočava s valom iseljavanja i padom broja učenika, ovaj projekt dobiva još veću vrijednost - poručili su iz donjomiholjačke Srednje škole. L. Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike