Mozaik
U SKLOPU FESTIVALA GLUMCA

Kazalištarci uživali u Danu domaćina na salašu "Tena"
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

U okviru 24. Festivala glumca priređen je Dan domaćina na poznatom salašu “Tena”, a ovogodišnji domaćin Festivala je glumica Marija Sekelez. Tradicionalno, na pola Festivala uz domaćina okupe se brojni kazalištarci i njihovi gosti. Uz zabavu, prigoda je to i ocijeniti teče li sve po planu.

Domaćica Marija Sekelez bila je zadužena za veselo i optimistično ozračje, jer je Festival, prije 24 godine, i nastao u vremenu kada je bilo potrebno dizati optimizam i nadu ljudima.

- Iznenadila sam se kad sam su me pozvali da budem domaćica 24. Festivala glumca, osjećala sam se počašćenom. Kad sam sve vidjela ovo, mogu samo reći da je prelijepo biti domaćica predivnim glumcima... Ovo je uistinu praznik, da glumci imaju svoju svečanost, na kojoj je glumac u prvom planu od početka do kraja. Nema ništa ljepše kad glumce ocjenjuju sami glumci. Ono što želim nadalje istaknuti jest da na Festivalu glumca glumci dobiju zahvalu za svoj rad. Općenito, kad se igra predstava, sve završi i glumci odu kući, ovdje to nije tako, ovdje se sretnemo, cirkuliramo i pričamo o samim predstavama, sve u senzacionalom okruženju. Dan domaćina uvijek je puno više od samog Festivala glumca, glumci se opuste i zaborave na svoje predstave - rekla je Marija Sekelez, domaćica 24. Festivala glumca.

Prema riječima Grge Krajine, dopredsjednika Festivalskog odbora, u Vukovarsko-srijemskoj županiji ima više od 80 manifestacija, a Festival glumaca svakako je nešto po čemu je Vukovarsko-srijemska županija poznata.

Na svečanom otvorenja Dana domaćina okupljenim glumcima obratili su se vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, Perica Martinović, predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Grgo Krajina, dopredsjednik Festivalskog odbora, Joško Ševo, predsjednik Festivalskog odbora, te domaćica 24. Festivala glumca Marija Sekelez.

Uz slavonske delicije, pjesmu dobrih tamburaša Tamburaškog sastava “Šil dil daj” i lijepo prirodno okružje salaša “Tena”, glumci su bar na jedno poslijepodne zaboravili na predstave, ali i na budno oko ocjenjivačkog suda.

Marija Sekelez

domaćica

Ovo je uistinu praznik, da glumci imaju svoju svečanost, na kojoj je glumac u prvom planu od početka do kraja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike