Crna kronika
NESREĆA NA AUTOCESTI A3

Zaspao pa se autom zabio pod prikolicu
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

SIBINJ

Umor i autocesta ne idu zajedno, u suprotnom nesreće su neizbježne. Upravo takva nesreća u utorak se u ranim jutarnjim satima dogodila na autocesti A3 Bregana - Lipovac, nedaleko od mjesta Sibinj. U nesreći je jedna osoba zadobila teške ozljede, a druga lakše.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, do nesreće je došlo oko 6.50 sati na južnom prometnom traku (u smjeru Lipovca, odnosno Bajakova). Ozlijeđene osobe nalazile su se u automobilu makedonskih registracijskih oznaka, a vozio ga je 54-godišnji makedonski državljanin. On je, prema svemu sudeći, zaspao u vožnji jer se njegov automobil u jednom trenutku prednjim desnim dijelom zabio u lijevi stražnji dio poluprikolice šlepera bugarskih registracija, kojim je u istom smjeru, ali sporije, upravljao 50-godišnji bugarski državljanin.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede, zadobio je suvozač osobnog automobila, 45-godišnji makedonski državljanin, koji je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Vozač automobila lakše je ozlijeđen, pa je nakon ukazane liječničke pomoći otpušten iz bolnice. Policijski službenici protiv vozača automobila podnose kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U identičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u listopadu 2007. godine, kod čvora Nova Gradiška, život je izgubio Toše Proeski, 26-godišnja velika makedonska pjevačka zvijezda. Pjevač je na spuštenom suvozačevom sjedalu spavao, kao i njegova menadžerica koja je bila na stražnjem sjedalu. Za upravljačem VW Touarega, skopskih registracija, koji se kretao prema Zagrebu, bio je tada 32-godišnji Gorgi Georgievski. U jednom trenutku, zbog veće brzine i spavanja za vrijeme vožnje, Touareg se prednjim desnim dijelom zabio pod prikolicu tegljača talijanskih oznaka kojim je upravljao vozač iz Beograda. Toureg se potom okrenuo i snažno udario u središnju metalnu ogradu. Toše Proeski poginuo je na mjestu nesreće, vozač je teško, a menadžerica lakše ozlijeđena. U suđenju koje je održano u Makedoniji 2009. Georgievski je osuđen na dvije godine zatvora.

Milan BUGARIĆ
UMOR JE OPASNO STANJE

Umor je za vozače vrlo opasno stanje, jer ako u vožnji samo na trenutak zatvori oči, gubi smjer i završi izvan ceste. Ponekad to može biti vrlo tragična sekunda. Zato se i kaže da se vozač mora odmarati, što mnogi zanemare u želji da što prije stignu do odredišta.

umor

U SLIČNOJ NESREĆI POGINUO JE TOŠE PROESKI

Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike