Osijek
OBILJEŽILI 39. OBLJETNICU

Na FERIT-u diplomiralo 5000 studenata
Objavljeno 17. svibnja, 2017.

Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) jučer je obilježio 39. godišnjicu postojanja. U pozdravnom govoru dekan, prof. dr. sc. Drago Žagar, podsjetio je na početke i za fakultet osnovne činjenice, na godine 1978., 1988., 1990. i 2016. Tako se, naime, fakultet razvijao, od studijskog programa, preko Studija elektrotehnike, potom Fakulteta elektrotehnike do današnjeg naziva i novih studijskih programa. Na fakultetu je diplomiralo više od pet tisuća studenata, 60-ak je doktora znanosti. U prosjeku na FERIT-u studira oko 1800 studenata.

Ne čudi što su im došli brojni gosti, kao prvi čestitao im je Željko Turkalj, rektor matičnog sveučilišta, kao i predstavnici lokalne vlasti. Turkalj ne skriva kako je ovaj fakultet kroz godine izrastao u instituciju koja je postala perjanica ovog sveučilišta, za dogradonačelnika Denisa Ambruša, zadovoljstvo je primijetiti kako se fakultet aktivno povezao s potrebama realnog sektora, a dožupan Dragan Vulin (bivši student ovog fakuleta) smatra kako je FERIT jedan od najpropulzivnijih fakulteta osječkog Sveučilišta. Domaćine je pozdravila i Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Bila je ovo prigoda da se podsjeti i na rad Instituta RT-RK, tvrtke koju su zajednički osnovali FERIT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Strateško je to partnerstvo kojim se znanje i znanstveni rezultati transferiraju u gospodarstvo. D. Kuštro

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike