Regija
BISTRINCI

U Romskom naselju radi se vodovodna i kanalizacijska mreža
Objavljeno 17. svibnja, 2017.
Vrijednost radova veća je od 1,2 milijuna kuna, predviđeno je da budu gotovi do 30. rujna, Hrvatske vode plaćaju 80 posto

Više od 1,2 milijuna kuna vrijednost je upravo započetih radova na gradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u dijelu Ulice Marka Oreškovića, u Bistrincima, kolokvijalno poznatijem kao Romsko naselje.

Početku ovog događaja, koji romska populacija na području grada Belišća priželjkuje već desetljećima, nazočili su zastupnik u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi, zamjenik župana osječko-baranjskog Željko Kraljičak, direktor Hrvatskih voda VGO Osijek Mario Spajić, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara” Suzana Krčmar, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Branko Petrović, direktor tvrtke izvođača radova Karašica – Vučica Donji Miholjac Mladen Šapina, i tehnički direktor nadzorne tvrtke Hidroing Osijek Zdenko Tadić, a u ulozi domaćina bili su gradonačelnik Belišća Dinko Burić i njegova zamjenica Ljerka Vučković, direktor tvrtke Hidrobel Belišće Andrej Bičak te predsjednik belišćanskog Vijeća romske nacionalne manjine Mario Balog.

Kako je priopćeno iz Grada Belišća Mario Balog i Branko Petrović zahvalili su za projekt koji će uvelike podići kvalitetu života u ovom dijelu Bistrinaca. Veljko Kajtazi konstatirao je da romska zajednica ovaj dan može smatrati praznikom, jer vodovod i odvodnja mnogo znače u romskim zajednicama, a na ovim prostorima Romi žive više od 700 godina i do sada je jako malo, ili gotovo ništa učinjeno, jer je sve ovisilo o lokalnoj samoupravi. Pohvalivši Belišće i njegove čelnike, Kajtazi je pozvao i ostale gradonačelnike i načelnike da se ugledaju na primjer Belišća u kojem se dokazalo da se uz malo dobre volje sve može učiniti.

- Osim ovih radova, Hrvatske vode uključene su i u dogradnju vodoopskrbe i kanalizacije u naselju Dolac. Ukupno je iz Hrvatskih voda u 2017. godini za sufinanciranje radova na vodoopskrbi izdvojeno 300.000 kuna, a za dogradnju i gradnju sustava kanalizacije 1.850.000 kuna - rekao je Mario Spajić.

Zadovoljstvo i ponos zbog upravo pokrenutih radova izrazio i Dinko Burić, najavivši kako očekuje završetak radova u ugovorenom roku, odnosno do 30. rujna ove godine.

Podsjetimo, ugovor o radovima potpisan je 2. svibnja ove godine, a Hrvatske vode sufinanciraju 80 posto projekta. Priključak na vodoopskrbu i odvodnju osigurat će se za približno 250 stanovnika.

Lidija ANIČIĆ

250

stanovnika dobit će priključak na vodoopskrbu i odvodnju

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike