Sport
RK NEXE NAKON FINALA KUPA

Možemo hodati uzdignuta čela
Objavljeno 16. svibnja, 2017.

NIkada bliže nisu bili rukometaši NEXE-a osvajanju trofeja, prvoga velikoga u svojoj klupskoj riznici. Prvi put u povijesi o osvajaču Kupa Hrvatske odlučivali su sedmerci. Ponovno je pehar otišao u ruke rukometaša PPD Zagreba, koji su bili prisebniji u završnici, a posebno tijekom izvođenja sedmeraca (28:27). Našičani itekako mogu žaliti. Veći dio susreta imali su vodstvo, minimalnu prednost imali su i u posljednjoj minuti, ali je šest sekundi prije kraja lopta neobjašnjivo došla do Igora Vorija. Iskusni pivot postigao je pogodak, a do kraja susreta udarac Saše Barišića Jamana iz daljine završio je u vratnici. U izvođenju sedmeraca “zagrebaši” su bili veći “lutrijaši”. Uostalom, penali su uvijek lutrija. Ne pobjeđuje uvijek bolji. A bolji u tom susretu bili su rukometaši NEXE-a. Više su zaslužili pobjedu, pa je bila i razumljiva tuga na njihovim licima nakon finala.

- Naravno da su dečki bili tužni. Da je bilo drukčije i da su slavili poraz, pomislio bih kako baš nisu normalni - pričao je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a, nakon svoga prvog velikog trenerskog finala.

- Dečkima sam rekao kako mogu biti ponosni i kako kroz Našice mogu hodati uzdignuta čela. Dali su sve od sebe, imali smo Zagreb na koljenima, ali nismo mu zadali zadnji udarac.

Prisjetio se Horvat posljednjeg Zagrebova napada.

- Bio je već pasivni napad, s lijevog krila digao se njihov igrač na vanjsku poziciju. Pogodio je blok, a lopta se odbila valjda na jedino mjesto kamo nije smjela. Zagreb mi je u tim trenucima djelovao bez ideje.

NEXE je možda mogao prije riješiti utakmicu. Vodio je s dva razlike osam minuta do kraja. U tim je trenucima Špiler načinio tri tehničke pogreške.

- Ne treba nikoga kriviti, sve je učinjeno u dobroj namjeri. Ali, prema mojem mišljenju, nedostajalo je ipak malo koncentracije u napadu kako bismo to ipak riješili u svoju korist. Obrana je bila fantastična. Sjajan je bio Lorger (14 obrana, nap.a), uostalom za iznenaditi PPD Zagreb i trebalo nam je jedno vrhunsko vratarsko izdanje.

Je li jedan od detalja koji je nedostajao bio i nešto kraća klupa? Nedostajali su Božić-Pavletić i Nenadić, Gadža, koji se isprofilirao kao prvi srednji vanjski, ozlijeđen je već duže vrijeme. Problema su imali Zrnić i Nuić pa se, zlu ne trebalo, u zapisniku našao i pomoćni trener Franjo Lelić.

- Ne znam što bi bilo da smo svi bili zdravi, ali mislim kako to u ovom trenutku nije bilo presudno. Uspjeli smo tijekom utakmice izrotirati, sačuvali smo za završnicu i Špilera, Sršena, Mrđenovića, Zrnić je izdržao susret pa ipak ne mislim kako je kraća klupa bila ovaj put presudna.

Uvjereni smo kako Horvatu ovo neće biti posljednje slično veliko finale?

- Mene ipak najviše veseli što smo i u ovoj utakmici pokazali kako smo na dobrom putu. Imamo još dosta posla, pred nama su četiri posljednja kola i četiri teške utakmice. Već u srijedu igramo sa Spačvom, ona će sigurno pokušati iskoristiti naše psihičko i tjelesno stanje. Psihičko, zbog načina kako smo izgubili finale, a tjelesno, jer smo ipak u pet dana odigrali tri utakmice - zaključio je trener NEXE-a.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike